Deel dit artikel
-

Icahn laat verstek gaan op Yahoo-vergadering

Met de jaarlijkse aandeelhoudervergadering om de hoek heeft Carl Icahn laten weten de bijeenkomst niet bij te wonen. De activistische aandeelhouder die tot voor kort nog zijn tanden zette in de strijd om de aandacht van de aandeelhouder lijkt de mediastrijd even te laten voor wat het is.

Op zijn blog schrijft Icahn vrijdag verstek te laten gaan omdat het proxy-gevecht voorbij is. “Het zal de aandeelhouders of Yahoo geen goed doen als de jaarlijkse vergadering uitmondt in een media-event.”

Eerder wilde Icahn het hele 9-koppige Yahoo-bestuur nog wippen en kwam als alternatief zelf met een bestuur op de proppen. Twee weken gelde, zo vertelt Icahn nu, kwam hij tot de slotsom dat het onmogelijk zou zijn om genoeg steun te verzamelen deze zet waar te maken. “Vandaag de dag zijn het de grote fondsen die het merendeel van de aandelen in bezit hebben. Het is hierdoor ontzettend moeilijk een bestuur te laten vallen, zelfs als een groot deel van de aandeelhouders het niet eens zijn met de prestaties van de bestuursleden.”

Icahn, die geen zin had om het gevecht voort te zetten, besloot zelf een plekje in het komende bestuur te veroveren. Het huidige bestuur van Yahoo ging hiermee akkoord en legt vandaag op de aandeelhoudersvergadering de nieuwe bestuurssamenstelling van 11 leden voor aan de aanwezigen.

Een belangrijk onderdeel van deze compromis, zo laat Icahn weten, is dat het bestuur ‘elke transactie van betekenis, inclusief de strategie die hiermee gepaard gaat, vooraf met het hele bestuur wordt besproken, voor een definitieve beslissing wordt genomen’.

Nu hij het strijdbijltje heeft neergegooid, komen er ook wat strategische en dus vriendelijke woorden voor op zijn site. Icahn vervolgt: “Een paar dagen geleden sprak ik met Jerry Yang en Roy Bostock. Hoewel we nog steeds op veel punten een meningsverschil hebben, geloof ik ook dat dit het begin is van een vruchtbare vriendschap.”

CEO Yang zal vrijdag zijn woordje klaar moeten hebben om op de vergadering te verdedigen waarom Yahoo in mei het vijandige overnamebod van 47,5 miljard dollar van Microsoft afsloeg.

Desondanks is er ook steun voor het huidige Yahoo-bestuur. Onder meer van Legg Mason Capital Management, een van de grootste aandeelhouders van Yahoo. Het bedrijf heeft een aandeel van 4,4 procent en gaf eerder al aan achter de huidige bestuurders te staan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond