Deel dit artikel
-

Volgende maand mobiele televisies van Nokia

Nokia brengt volgende maand een mobiele telefoon op de markt waarmee via de ether televisie kan worden gekeken.

Voor aanvang van het EK Voetbal begon KPN in Nederland met tv-uitzendingen naar mobiele telefoons. Het aantal telefoons dat de bijpassende tv-technologie DVB-H ondersteunt was klein: 1 Samsung-apparaat. Daar komt komt eind volgende maand verandering in.

Nokia bereidt al enige tijd de lancering voor van de N96, het toestel dat het nieuwe vlaggenschip moet worden. Dat apparaat ondersteunt DVB-H en ligt volgens de website van KPN in september bij de operator in de schappen. Informanten van Tweakers stellen dat dat, meer specifiek, 24 september is.

Met de lancering van de N96 vergroot KPN het potentieel bereik van deze vorm van Digitenne.

Televisie is een betrekkelijk nieuwe tak van sport voor telecombedrijf KPN. Met de doorgifte van tv-signalen hoopt KPN klanten van kabelaars in te pikken of hen, op zijn minst, te delen.

Uit de eerder deze maand gepubliceerde kwartaalcijfers va UPC bleek dat KPN 44.000 meer digitale tv-klanten heeft dan UPC.

De DVB-H-technologie is in maart 2008 door de Europese Commissie uitgeroepen tot  de facto standaard voor doorgifte van ‘mobiele televisie’. Ze verwacht dat de markt voor mobiele televisie in 2011 zo’n 20 miljard euro groot zal zijn en een half miljard mensen bereiken. In 16 EU-landen bevindt de DVB-H-technologie zich tussen de experimentele en commerciële fase.

Deel dit bericht

2 Reacties

nokiJA

Wow! kan niet wachten.. hoop dat ie snel d'r is… zag dat de N96 ook 16gb intern heeft… ben blij dat ik niet de 8Gb heb gekocht!

Michel

Je kunt je nu al registreren voor de voorinschrijving: http://gsm.kpn.com/kpn/RAPRD/Nokia-N96/TNO96ZIZ.html?ab_agid=100

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond