Deel dit artikel
-

Nieuwe Android opent deuren naar netbook en laptop

De nieuwe versie van Googles mobiele besturingssysteem Android is nu ook geschikt voor Intels x86-processoren. Dat opent de deur voor Android-versies op generieke netbooks en laptops.

De net gepubliceerde versie van Android biedt ‘basale ondersteuning voor x86’. Daarmee verbreden de ontwikkelaars hun bereik van enkel de ARM-processoren, overwegend gebruikt in PDA’s, naar op Intel-chips gebaseerde apparaten. Dat zijn behalve mobiele telefoons ook laptops en netbooks (sobere, goedekope laptops).

Daarmee slaan de Android-ontwikkelaars, verenigd in de Open Handset Alliance, de eerder gesuggereerde weg in naar set top boxen, navigatiesystemen en andere kleine computers.

Uit de technische planning blijkt niet wanneer Google volwaardige x86-ondersteuning denkt te kunnen bieden.

Tot de andere vernieuwingen in de zogeheten Cupcake release behoren de mogelijkheid om video op te nemen, ondersteuning voor stereo Bluetooth, een bijgewerkte browser en besturingssysteem, de mogelijkheid te kopiëren en plakken en talloze verbeteringen aan het e-mail programma.

Afgelopen weekend verscheen het geïllustreerde gerucht dat T-Mobile, HTC en Google zouden werken aan de opvolger van hun gezamenlijke G1-telefoon: de G2. De merkrechten daarover zijn in handen van T-Mobile.

Android is een gratis, open source besturingssysteem.

Foto: pittaya (cc)

Deel dit bericht

1 Reacties

PanMan

Ter ere van de aanstaande introductie van Android in Nederland organiseren we op 8 Januari een Android Devcamp: http://androiddevcamp.nl/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond