Deel dit artikel
-

Binck bovenaan top tien beste online brokers

Binckbank is nog steeds de ‘beste online broker’, maar concurrentie komt uit de hoek van nieuwkomers Lynx en Today’s Broker. Zes grootbanken bezetten de laatste plaatsen in het onderzoek naar online beleggingsdiensten.

Binckbank, nummer een op de lijst, nam eerder concurrent Alex over, die nu Binck opvolgt op de tweede plaats. Dat blijkt uit het jaarlijkse internet brokeronderzoek van beleggingsplatform IEX en online marketingbureau Netprofiler.

Prijsvechters Lynx en Today’s Broker bezetten respectievelijk de derde en vierde plek. Lynx was eerder nog in conflict met Binck over volumekortingen. De rest van de top tien wordt ingenomen door de grootbanken, waarbij Postbank de hekkensluiter is.

Het onderzoek bestaat uit een analyse door experts en een klantenonderzoek. Opvallend is dat bij de experts SNS bank op de zevende plek werden gezet. In het klantenonderzoek kreeg deze grootbank de derde plek toebedeeld. ABN Amro werd door de experts goed genoeg bevonden voor een derde plek, waar het klantenonderzoek de voorkeur gaf aan zes andere beleggingsplatformen boven deze grootbank.

De website van BinckBank is net als in 2006 en 2008 als beste uit het onderzoek naar voren gekomen. BinckBank scoort vooral goed op de onderdelen gebruiksvriendelijkheid, geboden informatie en geboden functionaliteiten.

Bron foto: mccun934 (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond