Deel dit artikel
-

Deal Microsoft en Yahoo steeds reëler

Yahoo en Microsoft staan op het punt om een samenwerking aan te gaan op het gebied van search.

Dat melden verschillende bronnen. Yahoo en Microsoft onthouden zich van enig commentaar.

In de overeenkomst tussen de twee partijen staat dat Yahoo de zoekmachinetechnologie van Microsofts Bing gaat gebruiken voor de eigen sites. Het is ook mogelijk dat yahoo het merk Bing gaat gebruiken. Precieze details zijn nog niet bekend.

Wel is duidelijk dat het een grote klus gaat worden, mochten de handtekeningen onder de officiële papieren gezet worden. Beide kanten moeten de duizenden relaties met adverteerders integreren.

Advertenties

Volgens de bronnen zou Yahoo de advertenties op de eigen sites blijven verkopen en dit daarnaast overnemen voor Bing. Microsofts AdCenter-technologie zou gebruikt worden voor de advertentieverkoop.

De opbrengst uit de advertentieverkoop zou gedeeld worden. Het is dan ook een aanzienlijk minder omvangrijke samenwerking dan het beginpunt waar beide partijen vorig jaar stond. Desondanks krijgt Microsoft hiermee in een klap een flink groter deel van de zoekmarkt in handen.

Volgens Comscore zijn Microsoft en Yahoo gezamenlijk goed voor bijna 30 procent van de zoekopdrachten. Google gaat overigens nog altijd aan kop met een aandeel van 65 procent op dit gebied.

Soap

Het afgelopen jaar domineerden Yahoo en Microsoft het nieuws in hun eigen soap. Microsoft doet begin 2008 een bod van 44,6 miljard dollar. Dit overnamebod wordt door Yahoo afgewezen: het is een ‘inadequaat bod’.

Microsoft mag dan een blauwtje hebben gelopen bij Yahoo, het softwarebedrijf houdt voet bij stuk en wil koste wat kost, een deel van de online zoek- en advertentiemarkt af snoepen van Google. Yahoo probeert openlijk de overnameprijs omhoog te praten. Na veel gesteggel ziet Microsoft definitief af van een vijandige overnamebod op Yahoo. Het eindigt uiteindelijk met het opstappen van Yahoo’s CEO Jerry Yang als bestuursvoorzitter van Yahoo.

Deel dit bericht

3 Reacties

erik

Volgens mij moet '44,6 miljoen' '44,6 miljard' zijn… Ietsje reeeler

Jannemiek - Emerce

@Erik: Daar heb je helemaal gelijk in. Die paar extra nullen zijn inmiddels toegevoegd.

Mo

Alhoewel ik Google als innovatief en altijd vooroplopend beschouw denk ik dat een stukje concurrentie de kwaliteit van zoekmachines alleen maar ten goede kan komen. Er is mijn inziens echter nog een lange weg te gaan voor Bing Google echt kan 'bedreigen'. Google speelt er ook wel op in maar persoonlijk denk ik dat de Sociale Media, de netwerken van mensen die volledig buiten de zoekmachines om elkaar informeren, een grotere bedreiging zal zijn in de toekomst. Ik ben benieuwd wie hier het handigste op in weet te spelen. mOvOwarewww.movoware.nl

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond