Deel dit artikel
-

UPC groeit naar 687.000 digitale tv-kijkers

UPC Nederland verloor afgelopen kwartaal meer analoge kijkers dan dat het digitale kijkers terug won. Het bedrijf zag de omzet met bijna 11 procent dalen, door valutaverschillen.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die moederbedrijf Liberty Global publiceert.

UPC verloor 43.000 analoge tv-kijkers en won er 16.500 digitale voor terug. Daarmee komt de omvang van het digitale tv-klantenbestand uit op 687.000. UPC heeft in totaal 2 miljoen tv-klanten.

Daarnaast bedient het nog 693.000 klanten met internet en 593.000 met telefonie. Voor beide producten won het afgelopen drie maanden 4.000 klanten.

Het kabelbedrijf zag de Nederlandse omzet afgelopen kwartaal met 10,7 procent dalen, van 310,6 miljoen naar 277,4 miljoen dollar. De kasstroom was 159 miljoen dollar. De woordvoerder: "De omzet heeft in dollars geleden heeft door valuta-ontwikkelingen.

De omzet van UPC Nederland in Euro is juist gestegen met 2,4 procent ten opzichte van vorig jaar".

Twee miljoen Nederlandse huishoudens hebben een klantrelatie met UPC. Op een enkele uitzondering na kunnen alle klanten, in technische zin, overweg met digitale interactieve televisie. Hoeveel interactieve klanten UPC heeft, blijft ongewis.  

UPC heeft het grootste interactieve tv-netwerk van Nederland.

KPN heeft 886.000 tv-klanten, van wie er hooguit enkele tienduizenden interactieve tv via ADSL hebben. De rest kijkt via Digitenne, dat gebruikt maakt van de digitale ether. Veel Nederlandse huishoudens hebben meer dan 1 televisie, waardoor het niet zelden voorkomt dat er zowel via de kabel als via Digitenne wordt gekeken in een en hetzelfde huishouden. Hoe die verhouding komt te liggen nu KPN de prijzen van Digitenne opschroeft, moet blijken.

Deel dit bericht

6 Reacties

David de Jong

"Daarmee komt de omvang van het tv-klantenbestand uit op 687.000." UPC heeft 1.986.400 televisieklanten, waarvan 687.000 zowel digitale als analoge kabeltelevisie heeft. De rest heeft in ieder geval analoge kabeltelevisie. Immers alle digitale kabelkijkers hebben altijd ook het analoge kabeltelevisieprodukt.

David de Jong

"Het kabelbedrijf zag de Nederlandse omzet afgelopen kwartaal met 10,7 procent dalen, van 310,6 miljoen naar 277,4 miljoen euro. De kasstroom was 168,4 miljoen euro, een afname van 9 miljoen." Dit stukje omvat een aantal fouten1) Al deze bedragen zijn niet in EURO's maar AMERIKAANSE Dollars.2) De operationele kasstroom bedroeg voor het Nederlandse smaldeel 159 miljoen Amerikaanse dollar in het tweede kwartaal, geen 168,4 miljoen euro. De kasstroom was 168,4 miljoen Amerikaanse Dollar in Q2, 20083) De dalingen van de omzet zijn vooral te verklaren uit de koersverhoudingen Dollar/euro.4) Als deze koersverhoudingen buiten beschouwing worden gelaten, dan zou UPC Nederland 2,4 % aan omzetgroei doen in Q2, 2009 vergeleken met Q2, 2008.

Erwin Boogert - Emerce

Dat zijn inderdaad heel slordige fouten. Ik ben dankbaar voor een oplettende lezer en reageerder als jij.

Jeroen

Wat niet ongewis blijft, is het feit dat alle digitale klanten van UPC een interactieve mediabox hebben en zoals al eens eerder gemeld door UPC, gebruikt ongeveer 50% daarvan maandelijks Video on Demand.

Martijn Schippers

Ik was wel tevreden met UPC tot ik over stapte naar digitale televisie op mijn computer. Ik ben de website vergeten maar zodra ik het weet post ik het hier wel.

Martijn Schippers

het was de site http://www.digitaaltvpakket.netne.net meer dan 2000 zenders voor een eenmalig bedrag. Groetjes

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond