Deel dit artikel
-

Amper prijsverschillen applicaties Android en iPhone

Er zijn amper verschillen in prijsstelling tussen applicaties voor de iPhone en mobieltjes die op Googles Android draaien. Wel blijken Amerikanen vaker spelletjes te kopen, waar Nederlanders liever nuttige applicaties downloaden.

“Je ziet duidelijk dat er verschillen zijn in welke applicatie in welk land het populairst is. Wel zie je dat er consensus komt in de prijzen voor iPhone-applicaties. Bij Android zie je daarin grotere schommelingen. Dat verklaar ik uit het feit dat Apples App Store al wat langer actief is”.

Vincent Hoogsteder van het nieuwe Nederlandse bedrijf Distimo onderzoekt sinds een paar maanden voor de Apple- en Android-platformen de aard van applicaties, de populariteit en de prijsstelling. De eerste mobiele telecomoperators en telefoonfabrikanten hebben al maandabonnementen op de statistiekdienst genomen.

Gisteren publiceerde Distimo een vergelijkend onderzoek tussen de Apple en Android, specifiek voor de Amerikaanse markt.

Hoogsteder stelde speciaal voor Emerce een rapportage samen waarin de Nederlandse situatie tot uiting komt. Het blijkt dat Nederlanders de voorkeur geven aan núttige applicaties. Althans, wanneer ze de portemonnee trekken om te mogen downloaden.

(Apple App Store)

(Android Market)

De iPhone blijkt, volgens Distimo’s rapportage, veel te worden gebruikt als spelcomputer. De helft van de meest gedownloade betaalde applicaties valt in de categorie Games.

Distimo meet nu het gebruik van downloadwinkels van Apple en Android, die van Blackberry, Ovi en Palm zitten in de pijplijn.

Foto: modenadude (cc) 

Deel dit bericht

2 Reacties

hassan

een klein detail vergeten!90% van android apps zijn gratis. dus hun vergelijking heeft geen zin.alleen maar kaijken naar de top 100 betaalde applicaties en dan zeggen dat iphone apps zijn goedkoper.

Sjoerd

@ Hassan: Als je een reactie plaatst, lees dan het artikel wel goed. En al helemaal als je gaat reageren op de info van een externe link. Letterlijk staat er in de externe link: "Prijzen zijn vergelijkbaar behalve in 1 categorie (Reference) waar de applicaties voor Android duurder zijn.Verder staat er een vergelijking tussen de meest populaire spellen waar de Android-versies duurder zijn.Dat zegt helemaal niets over de verhouding tussen betaalde en gratis apps.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond