Deel dit artikel
-

Google strooit met dollars in Android-wedstrijd

Google trekt 1,8 miljoen dollar uit om de winnaars van een programmeerwedstrijd voor Android-telefoons te belonen.

Vanaf vandaag tot eind augustus kunnen mobiele programmeurs hun beste idee indienen en meedingen naar de hoofdprijs van 250.000 dollar. Google sponsort de wedstrijd om de belangstelling onder ontwikkelaars voor zijn mobiele platform te propageren.

Vorig jaar deden 1.788 softwareschrijvers mee en deelde Google 10 miljoen dollar prijzengeld uit. De wedstrijd werd toen gewonnen door de Nederlander Eric Wijngaard met zijn mobiele applicatie PicSay. Hij sleepte 275.000 dollar aan prijzengeld in de wacht.

Personen of bedrijven mogen enkel deelnemen met applicaties die niet voor 1 augustus 2009 in downloadwinkel Android Market beschikbaar waren. De wedstrijd is in de eerste ronde opgedeeld in 10 categorieën:

  • Education/Reference
  • Games: Casual/Puzzle
  • Games: Arcade/Action
  • Social Networking
  • Lifestyle
  • Productivity/Tools
  • Media
  • Entertainment
  • Travel
  • Misc

Uit deze rubrieken volgen 200 winnaars die naar de tweede ronde in september doorgaan. Dan verschijnen de gebouwde applicaties in een downloadwinkel en mogen Android-gebruikers wereldwijd stemmen. Hun stem telt voor 40 procent van het eindoordeel. In oktober stemt een vakjury, van wie de namen niet bekend zijn gemaakt, over de resterende 20 apps en in november worden de drie winnaars van de hoofdprijzen bekend gemaakt.

Google lijkt niet ontevreden over de toeloop van programmeurs op het Android-platform. Vorig jaar stelde het 10 miljoen dollar prijzengeld ter beschikking, dit jaar is dat nog maar een kleine 2 miljoen.

Marktonderzoeker Gartner duidt Android en Symbian aan als ‘bedreigingen op korte termijn voor Windows Mobile’, maar weet voor Android nog geen marktcijfers te geven. 

Foto: modenadude (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

JP

Vorig jaar heeft Google groots de contest '10 to the 100' aangekondigd, met 10 miljoen dollar voor goede doelen. In januari is het uitgesteld tot maart, nu voor onbepaalde tijd ivm 'de vele reacties'. Het zou goed zijn als Emerce hier eens induikt en Google om de status vraagt.

Erwin Boogert - Emerce

Volgens het laatste bericht, op News.com, zou Google meer tijd hebben genomen omdat het 150.000 idee?n opgestuurd had gekregen.   http://news.cnet.com/8301-30684_3-10312461-265.html  Het verhaal is nu dat ze voor half september a.s. naar buiten komen met materiaal waar het publiek om mag stemmen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond