Deel dit artikel
-

Librium.tv samen door met ON en MediaVT

Librium.tv gaat los van De Telegraaf door en neemt met investeerders BST Company en TMG-Global zijn branchegenoten ON en media VT over.

Directeur Tijmen Bos: "Ik verwacht dat de markt voor digital out of home-advertising", ook wel met narrowcasting aangeduid "zich verder consolideert. Met de overnames van ON en MediaVT spelen we daar op in. Onze eerste focus ligt op de integratie van die netwerken".

In de loop van volgend jaar wordt de onderneming actiever met acquisitie. Dan worden ook de eerste stappen gezet om interactiviteit toe te voegen aan ‘winkeltelevisie’.

ON-schermen bevinden zich veelal in de horeca, die van MediaVT op de locaties van horecatoeleverancier Lekkerland:

Geanimeerde sigarettenautomaat from Erwin Boogert on Vimeo.

Over het overnamebedrag noch over andere financiële details doen de  partijen enige uitspraken.

Librium.tv exploiteert in Nederland 5.700  beeldschermen op 2.300 locaties in het openbaar vervoer, de horeca en in 100 winkelketens. Voor dat laatste sloot het een samenwerkingsverband met Notice. Dagelijks zien 1 miljoen passanten actuele nieuws- en commerciële uitingen.

Twee weken geleden werd al bekend dat investeringsmaatschappij BTS Company Librium over had genomen van Telegraaf Media Groep.TMG rekende narrowcasting niet meer tot zijn kernactiviteiten en zette zijn belang van 84 procent in het najaar van 2008 in de etalage.

Naar nu duidelijk wordt is de tweede investeerder TMG-Global. Dit  bedrijf is naar eigen zeggen met 7 kantoren op 5 continenten actief in 56 landen.

TMG Global is in 2003 opgericht in Nederland en is exploiteert mobiele content, interactieve tv en digitale spelletjes. Bos: "De letters TMG in de naam van de nieuwe eigenaar zijn inderdaad een grappig toeval. Het is geen verwijzing naar De Telegraaf maar staat voor Tri Screen Media. Met digital out of home voegen ze een vierde tak aan hun activiteiten toe".

Bos: "Het nieuwe businessmodel gaat uit van verschillende services over hetzelfde netwerk. Zaken als achtergrondmuziek, pinnen, bellen en internetten kunnen tenslotte allemaal over dezelfde infrastructuur. Deze ICT-architectuur wordt met BST Tech House ontwikkeld."

Meer overnames om het schermennetwerk uit te breiden worden niet uitgesloten.

Bron foto: kawanet (CC)

Deel dit bericht

3 Reacties

gert hans

"De letters TMG in de naam van de nieuwe eigenaar zijn inderdaad een grappig toeval. Het staat voor Tri Screen Media." Volstrekt logisch. TMG: Tri Screen Media.  

Hein

Mochten de heren van BST Company en TMG Global ook geinteresseerd zijn om naast hun activiteiten gebakken lucht te gaan verkopen, dan is het wellicht een idee om branchegenoot Media Landscape over te nemen voor een appel en een ei.

gijs-jan

Eindelijk eens positief nieuws uit deze branche, nu zo slim zijn om door te pakken te vernieuwen en de focus te richten op echt werkende modellen en echt betere netwerken en locaties.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond