Deel dit artikel
-

Become.com koopt Europese prijsvergelijker

De Amerikaanse product- en prijsvergelijker Become.com versnelt zijn Europese expansie met de overname van Pangora, bekend van zijn BuyCentral-sites.

Voor een onbekend bedrag neemt Become.com het bedrijf Pangora over van Lycos Europa. De eigenaren zijn dat bedrijf aan het uitkleden.

Become.coms directeur en oprichter Michael Yang zegt in een toelichting: “De overname van Pangora biedt de mogelijkheid om onze gelokaliseerde uitrolstrategie in Europa te versnellen. Dit biedt groeikansen in Engeland, Frankrijk, Italië en de Duitstalige landen”.

BuyCentral is in Nederland niet actief, maar claimde het .nl-domein op voorhand in 2004. Ciao en Kelkoo zijn de enige internationale vergelijkingssites die in Nederland actief zijn.

Yang richtte in het verleden de vergelijkingssite MySimon op. Die site verkocht hij in 2000 aan CNET voor 700 miljoen dollar. Hij richtte Become.com in 2004 op. Tot de investeerders daarin behoort het fonds European Founders Fund (profiel) van de Duitse Samwer-broers. Met hun fonds hebben ze ook belangen in Facebook, LinkedIn en TripIt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond