Deel dit artikel
-

Telegraaf: 28 miljoen euro internetomzet

Uitgeverij Telegraaf Media Groep boekte in de eerste 9 maanden van dit jaar 27,6 miljoen euro omzet met internetactiviteiten. Dat is ongeveer 6 à 7 procent van het totaal.

Dat blijkt uit een cijfers over het derde kwartaal die het bedrijf vanochtend presenteerde.

In tegenstelling tot grotere, buitenlandse uitgeefconcerns is Telegraaf Media Groep (TMG) spaarzaam met details over de online resultaten. Die cijfers worden ook niet apart gerapporteerd.

Over het afgelopen kwartaal meldt het bedrijf enkel dat ‘Online’ afgelopen kwartaal met 1 miljoen euro groeide. Dat bedrag vertegenwoordigt volgens TMG een stijging van 11,8 procent ten opzichte van vorig jaar.

De uitgever impliceert hiermee dat de internetomzet in het afgelopen kwartaal rond de 8,5 miljoen euro lag. Het hele concern boekte in die periode inkomsten ter waarde van 145,7 miljoen euro. Dat weerspiegelt, vergeleken met vorig jaar, een daling van 8,4 procent. De stijging bij online activiteiten compenseert de daling elders dus niet helemaal.

In de eerste negen maanden van het jaar leverden de digitale activiteiten 27,6 miljoen euro op.

De omzetdaling bij TMG vloeit vooral voort uit gedaalde advertentie-inkomsten, minus 16 procent.

Verwachtingen voor de toekomst durft het bedrijf amper te doen. Het blijft in algemene termen met: “De advertentieomzet zal zowel bij de print- als de radioactiviteiten per saldo naar verwachting belangrijk lager, en bij de digitale omzet belangrijk hoger uitkomen dan in 2008.

De advertentie-inkomsten zijn in dit kwartaal minder gedaald dan in de twee daaraan voorafgaande kwartalen en als gevolg van de effectief ingezette maatregelen is het resultaat over het derde kwartaal verbeterd ten opzichte van dezelfde periode in het jaar ervoor. Het valt echter nog te bezien of en in welke mate die verminderde afname in advertentie-inkomsten zich voordoet in het voor het jaarresultaat belangrijke vierde kwartaal”.

Foto: picsbycam (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond