Deel dit artikel
-

Binck bereidt Europese uitrol voor

De Nederlandse online beleggingsbank Binck bereidt verdere Europese uitrol van zijn financiële diensten voor.

Afgelopen kwartaal trof het daartoe de voorbereiding in zijn datacentrum. In de komende maanden wordt ook de software van de diensten van Binck en Alex zodanig gemigreerd dat deze diensten in internationale context kunnen worden gebruikt.

Dit blijkt uit de presentatie van de kwartaalcijfers die Binckbank vanochtend presenteerde. Het jaar 2010 wordt omschreven als “het jaar van de productinnovaties en -introducties. Het management richt zich op de voorbereiding van de Europese uitrol” van de financiële diensten. Nadere details over de internationale plannen geeft het bedrijf niet.

Bestuursvoorzitter Koen Beentjes: “Het is onze ambitie om de grootste online bank voor beleggers van Europa te worden”.

Binckbank beheert voor 11,4 miljard euro aan belegd vermogen voor zijn klanten. Dat is een stijging van 13 procent ten opzichte van een jaar geleden. Het merendeel daarvan, 88 procent, is in handen van Nederlanders maar de klanten in België en Frankrijk zijn ondertussen al verantwoordelijk voor meer dan 10 procent van het vermogen. Dat bedrag moet in de loop van 2010 verder groeien. Onduidelijk is in welke landen.

Het bedrijf werkt niet enkel direct op de particuliere markt, maar biedt zijn financiële diensten ook aan banken aan. Banken die geen eigen gespecialiseerd beleggingssysteem  hebben, kunnen dat huren van Binckbank. Via die route is 28 procent van het vermogen via Binck in beheer.

Het aantal beleggingsrekeningen steeg afgelopen jaar met 33 procent tot 392.000. Het aantal transacties in het eerste kwartaal daalde met 5 procent tot 2,1 miljard. De inkomsten stegen met 13 procent tot 46 miljoen euro. De nettowinst over de eerste drie maanden van het jaar kwwam 6 procent hoger uit op 18,9 miljoen euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond