Deel dit artikel
-

TNT koopt e-commercespecialist

TNT Post breidt de e-commerce-activiteiten uit en heeft Kowin overgenomen, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor onder meer het realisatie van webshops voor klanten zoals Kruidvat, Trekpleister, Intersport, Praxis, Sanoma.

Kowin is daarnaast bekend van Kortingswinkel.nl en Kortingsbon.nl, twee sites die het in eigen beheer heeft.

Financiële details van de overname worden niet vrijgegeven. TNT Post wil met de overname de capaciteiten versterken als totaalaanbieder van diensten op de online markt.

De overname sluit aan bij de strategie van TNT, om meer te investeren in eigen webshops en overnames van bedrijven die zich richten op software of logistieke zaken voor webshops. E-commerce zorgt voor meer pakketjes. Dat zou de daling van omzet in brieven goed moeten kunnen maken.

TNT nam in februari nog het Nederlandse TopPak over, een logistieke speler, onder meer op het gebied van e-commerce, om een extra service toe te voegen aan de e-fullfilment diensten die het al biedt.

De krimpende Nederlandse postmarkt noopt TNT tot het onderzoeken van een mogelijke beursgang van de posttak, zo werd eerder bekend. Hieronder vallen ook de e-commerce-activiteiten. Ook verkoop van de Europese activiteiten of samenwerkingsverbanden in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk of Italië behoren nog tot de mogelijkheden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond