Deel dit artikel
-

Facebook maakt kleine privacy-knieval

Mark Zuckerberg, de oprichter van het sociale netwerk Facebook, laat weten gebruikers meer controle krijgen over hun informatie. Met meer controle doelt Zuckerberg op privacy-instellingen die makkelijker te beheren zijn.

Zo klinkt de belofte van Zuckerberg in een ingezonden brief in de Washington Post.

Eerder was er flinke kritiek te horen van onder meer het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) en de Europese collega’s. De wijze waarop Facebook om zou gaan met de privacy van de gebruikers zou ‘onacceptabel’ zijn. Ook de Open Graph van het sociale netwerk riep de nodige privacyzorgen op.

In zijn pennenvrucht biedt Zuckerberg geen excuses aan, hij laat enkel weten te luisteren naar de zorgen die her en der geuit worden. "Facebook is snel gegroeid, soms handelen we te snel", aldus de oprichter van het sociale netwerk.

De ‘grootste les’ die Zuckerberg de afgelopen tijd ‘geleerd’ heeft, is dat Facebook-leden simpele privacyinstellingen willen. Op dit moment zijn er 50 privacyinstellingen en bijkomend 170 verschillende keuzes binnen dit menu.

Naast een versimpeling van de privacyinstellingen komt er de mogelijkheid om diensten van deerden makkelijker uit te zetten.

Wat Zuckerberg uitdraagt is dat de gebruiker zelf verantwoordelijk is voor de informatie die hij deelt. Dat maakt hij in de open brief nog eens duidelijk. Facebook deelt geen informatie wanneer de gebruiker dit niet wil. Er is immers de mogelijkheid om persoonlijke gegevens niet openbaar te maken.

Het web dat voornamelijk wordt gedomineerd door hyperlinks, waarmee zoekmachines als Google hun voordeel doen, schuift meer en meer op naar een omgeving die wordt aangedreven door sociale verbanden. Gebruikers geven aan welke interesses ze hebben en welke content zij bij hun vrienden of andere contacten onder de aandacht willen brengen.

Bron foto: ulikleafer (CC)

Deel dit bericht

1 Reactie

Michel H

"De ''grootste les' die Zuckerberg de afgelopen tijd geleerd' heeft, is dat Facebook-leden simpele privacyinstellingen willen." Wow, daar heeft ie vast even over gedaan! Onzin natuurlijk, dit is gewoon zijn manier om te zeggen "Okee okee, we hebben het nu door hoor, we zullen luisteren".

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond