Deel dit artikel
-

Verkoopcijfer ebook wint terrein op papieren versie

Het groei in verkopen van ebooktitels, laat de verkoop van papieren boeken iets afnemen. Tenminste, als gekeken wordt naar de genres science fiction en romantiek.

Vooral de eerder twee genoemde genres doen het goed onder de digitale lezers. Van alle verkochten ebooks wereldwijd valt tien procent in de categorie science fiction. Ongeveer drie keer zoveel als het aandeel van de papieren versie. Verkopen van ebooks in het romantiek genre maken 14 procent uit van de wereldwijde ebookverkopen. Dat is maar liefst zeven keer zoveel als de gedrukte boeken met romantiek als genre.

Volgens data uit de Nielsen BookScan is de verkoop van papieren boeken met een romantisch genre in de Verenigde Staten voor het eerst gedaald sinds deze verkoop wordt bijgehouden (-7,5 procent). De verkoop van ebooks binnen dit genre daarentegen is meer dan verdubbeld. Ook het genre science fiction zag in gedrukte versie de verkochte aantallen dalen.

Het onderzoeksbureau gaf de data vrij tijdens een congres over de impact van ebooks op de markt. Da data kreeg wel de kanttekening mee dat het ontwikkelingen zijn in een opkomende markt. Het zou dan ook nog geen tijd zijn om verregaande conclusies te trekken.

In Nederland houdt onder meer Bol.com de ebookmarkt in de gaten. Het bedrijf maakte onlangs bekend een werkgroep te beginnen met betrokkenen uit de ebookmarkt om gezamenlijk een duidelijke toekomstvisie te formuleren. Uiteindelijk hoopt het bedrijf dat hiermee het aantal beschikbare digitale titels versnelt. Uitgeverij Kluwer liet laatst nog weten alle nieuwe publicaties zowel op papier als in digitale versie uit te gaan geven.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond