Deel dit artikel
-

Zuka krijgt optie tot overname Huizentweets.nl

Huizensite Zuka sluit een exclusieve samenwerking met Huizentweets en heeft tot eind volgend jaar de optie de onderliggende Twitter-accounts over te nemen. Pas dan kan de waarde per Twitter-account worden bepaald.

“Vrijdagavond hebben we een samenwerking getekend waarbij alle verwijzingen naar een huizensite gaan doorlinken naar Zuka. Als dat een succes blijkt, in termen van aantallen twitteraars en nieuwe omzet, dan kopen we het”. Dat zegt Ron van Veldhoven tegen deze uitgave.

Van Veldhoven, sinds kort bestuursvoorzitter van het beursgenoteerde Vivenda Media Groep, heeft een koopoptie tot 31 december 2011.

De naam van de verkopende partij blijkt uit weinig, noch op Huizentweets.nl en evenmin uit de domeinregistatie van de site in Denemarken. De eigenaar van de Twitter-site blijkt André van Eerden, vermogensbeheerder bij Aberfeld Asset Management. Van Eerden verschijnt regelmatig op televisie om zijn zienswijze op de lopende financieel-economische ontwikkelingen te geven.

Van Eerden bevestigt zijn eigendom over de Twitter-dienst met een vermelding ervan op zijn LinkedIn-pagina.

Huizentweets is een site waar particulieren die hun huis willen verkopen daar via Twitter reclame voor kunnen maken. Op de site geven ze met een formulier aan in welke stad ze reclame willen maken via Twitter. Huizentweets zorgt er vervolgens voor dat via een van de tientallen accounts een bericht verschijnt op, bijvoorbeeld, @huizenrotterdam, @huizenamsterdam, @huizentiel of welke andere @huizen[plaatsnaam] dan ook.

Volgens Van Veldhoven hebben de Twitter-accounts van Huizentweets bij elkaar opgeteld zo’n 50.000 volgers. Deze accounts verwezen tot vorige week nog naar sites als Funda, Jaap.nl en andere makelaarssites. De Zuka-deal verlegt die verkeersstroom.

Het succes van het bereik van Huizentweets, en daarmee de beslissing de dienst wel of niet te kopen, wordt bepaald door de verkeers- en omzetgroei op Zuka.nl.

Van Veldhoven: “Het is een interessante vraag wat een Twitter-account waard is. Die vraag beantwoord ik volgend jaar als ik weet hoeveel volgers voor hoeveel omzet zorgen”.

Foto: tempus7 (cc)

Deel dit bericht

10 Reacties

Stefan

Heel vaag verhaal!De twitter volgers (followers) zijn per account lager dan dat door het specifieke account zelf gevolgd wordt. (following) Dus wie zegt er dat al die volgers niet gewoon automatische terug-volgers zijn voor het feit dat zij gevolgd worden, wat heel vaak het geval is?

Han Tuttel

Goed argument van Stefan. Welke 'volger' is geinteresseerd in al het te koopstaande onroerend goed binnen een plaats? Als je een huis wilt kopen zoek je op prijs, type woning en aantal slaapkamers. Ik voorspel dat het aantal kliks / traffic naar zuka tegen zal vallen. Wel interessant om te zien hoeveel het wel is. Dit is bij mijn weten de eerste keer dat er grootschalig gemeten kan gaan worden wat een twitterfeed met huizen te koop teweeg brengt aan kliks. Dat zegt natuurlijk nog niets over het nut er van. Kijken, kijken en niet kopen kan nog altijd.

Sabine van den Boom

Het gaat volgens mij niet om het aantal volgers, maar om de conversie. Ben erg benieuwd hoeveel omzet ermee kan worden gegenereerd, meer dan de reguliere sites! Slimme zet van Zuka om pas na een jaar de balans op te maken, het is ze gegund.

Oli4b

Heb zelf de tweets een tijdje gebruikt toen ik in 010 op zoek was, erg handig wel. En dat Andre erachter zat was geen groot geheim al doet de redacteur anders vermoeden.

joop

Zuka.nl is een bedrijf dat maar met 3mensen zit ze worden krijgen er niks voor ze zitten in een kleine ruimte op schiphol. ze hebben altijd geld problemen en lopen iedereen te vertellen dat ze 1,6 miljoen bezoekers per maand hebben maar dat zijn er maar 600duizend. kortom een slecht bedrijf wat binnekort tegen de muur aan loopt

Hans Voorn

@Joop, het is nog erger vrees ik, Zuka heeft maar 33.000 bezoekers per maand: http://blog.jaap.nl/2010/06/marktaandelen-huizensites-2.html

wilco zegers

Ik heb de twitter account BouwMaterialen met een kleine 12000 volgers maar ik kreeg te horen dat verkoop van een account door twitter niet wordt toegestaan en de account gaat op slot (suspended)

Han Tuttel

@Wilco, het is niet het twitteraccount wat verhandelt wordt, maar het bedrijfje met onder andere twitteraccounts. Dat is niet helemaal hetzelfde.

huurwoningen

Tsja, wat is een twitteraccount waard? Er wordt wel traffic gegenereerd nar huurwoningen websites, maar dat is dan ook alles en de hoeveelheid traffic valt mee. Veel followers zijn inderdaad automatisch, waarde hiervan is nihil.
Wie leest de tweets van accounts die hij volgt nog?

123wonen

Wij hebben redelijk veel vereer vanaf onze twitter-accounts, maar ik vraag me af of Zuka hier meer verkeer uithaalt

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond