Deel dit artikel
-

16 miljoen coaches door nieuwe EK-app

Ook de Universiteit Twente lijkt bevangen door de Oranjekoorts. De afdeling Marketing & Communicatie initieerde samen met studenten en gedrags-, techniek- en ‘social media’-wetenschappers een heuse EK-app, waarmee men de bondscoach van het Nederlandse elftal ‘real time’ kan coachen.

Met de CrowdCoach kan iedere Nederlander bondscoach worden. De Universiteit Twente bedacht de app om de emoties (voetbal is immers emotie) en meningen te verzamelen en in te zetten om bondscoach Bert van Marwijk te coachen. De gegevens die uit de app rollen geven de mening van het totaal aantal gebruikers weer.

Met de CrowdCoach kun je onder meer bepalen wie the man of de match is, welke speler er gewisseld moet worden en wat Nederland vindt van de looks van onze Oranjespelers.

De app is voor gebruikers simpel. Men ziet een lijst met veldspelers en een lijst met bankzitters. Bij elke speler kan men een van de vijf beschikbare emoties aanklikken. Dat zijn duim omhoog, duim omlaag, een kusje (die speler ziet er goed uit), een wissel en man of the match. De emotie- iconen in de app kun je gedurende de hele wedstrijd aanklikken.

Gedurende de wedstrijd kan men ook tussenscores van de emotie-iconen per speler bekijken. Aan het einde van de wedstrijd, na negentig minuten speeltijd, rolt er een totaalscore uit, die wordt weergeven in grafieken op de website crowdcoach.nl. De app is daarmee tevens geschikt voor nabeschouwingen.

De EK-app is gratis te downloaden in de App Store (iPhone) en Play Store (Android).

Deel dit bericht

3 Reacties

sharina

handig.ga het gelijk uitproberen~!

Isle de Korte

Lijkt op Arie Boon’s applicatie Kaibi

Arne

Ik vind IkCoachBert beter en leuker! ( http://ikcoachbert.nl/ )

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond