Deel dit artikel
-

4 miljoen voornamelijk kritische #FIFA tweets

Het aftreden van president Sepp Blatter van de FIFA was goed voor 17.000 tweets per minuut, met wereldwijd een totaal aantal tweets van 1,1 miljoen op dinsdag. Dat meldt OBI4wan, de social media monitoring en webcare tool van Nederlandse bodem.

De gebeurtenissen rondom de FIFA kregen wereldwijde aandacht, toen tien FIFA-officials in verband werden gebracht met onderzoek naar mogelijke corruptieschandalen. Twitteraars lieten zich massaal horen en zien via hashtags als #fifagate en #fifacorruption.

Na de aankondiging van het aftreden van Blatter werd de hashtag #blatterout nieuw leven ingeblazen. Deze hashtag bleek een aantal dagen ervoor nog onrechtmatig te zijn door de herverkiezing van Blatter als president.

Tweets over de FIFA met GPS coördinaten werden voornamelijk geplaatst in Europa, Indonesië en delen van Midden- en Zuid-Amerika. Alhoewel veel tweets geen GPS coördinaten bevatten, wordt duidelijk dat de ontwikkelingen bij de FIFA wereldwijd worden gevolgd en besproken. Ruim 55.000 tweets waren in het Nederlands.

Gary Lineker, oud-voetballer en fervent tegenstander van Blatter, uitte zijn blijdschap met een sarcastische tweet over de integriteit van de FIFA. Deze tweet werd vervolgens ruim 7.600 keer geretweet en bijna 8.000 keer als favoriet gekenmerkt.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jan

onrechtmatig? U weet blijkbaar niet wat het betekent.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond