Deel dit artikel
-

649 miljoen Chinezen online

China had eind vorig jaar 649 miljoen internetgebruikers. 557 miljoen daarvan gaan het internet op met een smartphone. Dat blijkt uit cijfers van het China Internet Network Information Center (CNNIC).

Hoewel de groei wel afneemt, nam vooral het aantal mobiele internetgebruikers vorig jaar sterk toe. De internetpenetratie is met 47,9 procent hoog, en ongeveer een kwart van de internettende bevolking bevindt zich in landelijke en kleinstedelijke gebieden. Daarmee is China nog niet op het niveau van de VS, met 74,4 procent internetpenetratie.

China is inmiddels niettemin de grootste internetmarkt ter wereld, reden waarom internetbedrijven als Alibaba, JD.com, Baidu en Tencent Holding floreren. Evenals trouwens mobieltjesbouwer Xiaomi.

CNNIC mat ook het gebruik van diensten. Online winkelen nam met 20 procent toe. Online betalingen, via Alibaba en Tencent, met 17 procent. Berichtendiensten (met name WeChat en QQ) groeiden 10 procent.

Opvallend is de Chinese Twitter dezelfde trend vertoont als zijn Amerikaanse tegenhanger. Het gebruik neemt af, met 11 procent. Het aantal gebruikers slonk met 9 procent.

De verkoop van mobieltjes gaat ook niet goed. De markt lijkt duidelijk verzadigd. Er werden er vorig jaar 389 miljoen exemplaren verscheept, een jaar eerder ging het nog om 423 miljoen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond