Deel dit artikel
-

Active Ants begint met robot-fulfillment

Fulfillmentspecialist Active Ants vervangt zijn menselijke orderpickers door robots waardoor de capaciteit met een factor vijf stijgt naar driehonderd orders per uur.

Ontslagen vallen er niet, omdat het bedrijf hard genoeg groeit om de mensen op andere posities in te zetten. “Denk aan inpakken en ontvangsten verwerken, al kun je bij dat eerste ook al zekere automatiseringsslagen maken”, zegt directeur Jeroen Dekker.

Het nieuwe autostoresysteem, waar Webwinkelweblog de primeur over had, werkt met zestien robots die dertigduizend gestapelde bakken ‘bedienen’. “We hebben veel klanten met een long tail-assortiment en een aantal hardlopers. Het unieke aan dit systeem is dat we het kunnen uitbreiden met x-duizenden bakken tegelijk terwijl het alles gewoon doordraait. Zo lang we de ruimte maar hebben.”

Active Ants is afgelopen vier jaar verdubbeld. Het heeft een vloeroppervlak van dertienduizend vierkante meter. “We kunnen nu tot vier keer zoveel opslaan op dezelfde ruimte. Met minder mensen kunnen we meer orders verwerken.”

*) Jeroen Dekker is een van de sprekers vandaag op Emerce eFulfillment in Utrecht.

Foto: photochem_pa (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond