Deel dit artikel
-

Albert Heijn opent volledige zelfscan supermarkt

Albert Heijn opent vandaag een volledig zelfscan- en pin supermarkt aan de Weteringschans in Amsterdam. Klanten kunnen in deze winkel kiezen voor verschillende vormen van zelfscannen.

In de winkel werken net zoveel medewerkers als in een vergelijkbare winkel met kassa’s. De tijd die vrijkomt doordat de medewerker niet achter de kassa zit, wordt echter besteed aan klanten, bijvoorbeeld door hulp te bieden bij het zelfscannen.

In de nieuwe supermarkt zijn verschillende vormen van zelfscannen mogelijk: met de handscanner, mobiele telefoon en de zelfscankassa ‘scan&go’.

Met de handscanner en mobiel zelfscannen scant de klant de producten direct vanuit het schap en rekent ze vervolgens af bij de betaalpaal aan het eind van de boodschappentrip. Voor de snelle boodschap scant en betaalt de klant de producten met scan&go bij de zelfscankassa in de winkel.

Zelfscannen bij Albert Heijn is niet nieuw. De eerste experimenten dateren van de jaren negentig. In zeven Albert Heijn to go winkels wordt zelfs al volledig met scan&go gewerkt. De retailers overweegt nu verschillende zelfscan-mogelijkheden in alle vestigingen in te voeren.

Deel dit bericht

4 Reacties

M.

Mooi idee, maar uitvoering kan in de praktijk beter. Om met mobiel te kunnen shoppen dien je verbinding te maken met het Wifi-netwerk van de betrokken vestiging. Het is me al vaak voorgekomen dat halverwege (of erger nog: op het einde) het shoppen ineens de AH wifi-verbinding wegvalt. Je hebt dan de keuze: een handscanner pakken en alles opnieuw scannen of alsnog in de rij aansluiten voor de kassa. Dat laatste is geen optie in deze nieuwe vestiging, waardoor je alles dus opnieuw zal moeten scannen met een handscanner.

s

@M dat valt wel mee hoor; als je je Bonuskaart scant bij een handscanner, staan al je boodschappen die je eerder met je mobiel scande er gewoon in.

Jansen

Al eens de voorwaarden gelezen op de scanner? Als eens de voorwaarden gelezen bij het activeren van de bonuskaart? Niet doen, want dan wil je echt niet meer. En als je dan een artikel vergeet wordt aangifte gedaan. Voor mij nooit, ook niet bij jumbo, etc. Gewoon op de band gaat veel sneller, je loopt niet steeds te stressen of je alles nou wel hebt gescand, je verkwanselt je privacy niet en loopt niet kans als dief te worden aangezien. Geef mij maar de good old kassajuf

R

@Jansen, zelf scannen is by far sneller dan de ouderwetse band, je hebt je artikelen immers maar 1x in je handen en er staan zelden rijen bij de zelfscankassa’s. Alleen wanneer bij een steekproef blijkt dat je iets bent vergeten te scannen worden alle artikelen opnieuw gescand. Dat duurt inderdaad wel langer. Verder is er niets aan de hand, alle artikelen worden alleen opnieuw gescand, betalen en wegwezen. Je wordt echt niet gezien als een winkeldief!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond