Deel dit artikel
-

AllThingsD wordt Re/code

Het invloedrijke Amerikaanse techblog AllThingsD heeft vandaag een doorstart gemaakt als Re/code. De site van Walt Mossberg en Kara Swisher is vanochtend live gegaan met nog een beperkt nieuwsaanbod.

De beide oprichters waren jarenlang verbonden aan The Wall Street Journal. Mossberg was een van Steve Jobs favoriete schrijvers omdat hij doorgaans positief was over Apple hardware. AllThingsD organiseerde ook een jaarlijkse Code Conference, waar naast Jobs bijvoorbeeld ook Bill Gates acte de presence gaf. Ook die activiteiten worden voortgezet.

Mossberg en Swisher maakten vorig jaar al bekend dat zij zich los zouden weken van The Wall Street Journal, maar blijkbaar kon de naam AllThingsD niet worden meegenomen. Net zomin als het archief. De aandelen van Re/code zijn voor het grootste deel in handen van de journalisten zelf, maar ook NBCUniversal en Windsor Media van Terry Semel (ex-Yahoo) hebben een belang in de nieuwe uitgeverij Revere Digital LLC. Inkomsten komen onder meer via Google Ads.

AllThingsD verdween gisteren al uit de lucht en verwijst nu naar een algemene techpagina van The Wall Street Journal.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond