Deel dit artikel
-

Werving 2.0: Beam your Dream

Tot en met zondag kunnen middelbare scholieren uit het hele land hun toekomstdroom met behulp van een geavanceerd lasersysteem projecteren op wolken of gebouwen in Eindhoven. Het gaat om een  opvallende wervingscampagne voor studenten.

Hoe trek je nieuwe studenten aan? Simpel: bedenk iets geks. Met Beam your Dream, waarmee het nieuwe Bachelor College van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) de aandacht op zich wil vestigen, lijkt dat zeker te gebeuren.

Via de site kunnen scholieren een toekomstdroom uploaden. ’s Avonds wordt die droom dan met een sterke laser geprojecteerd op de wolken of gebouwen. De wensdroom, gesigneerd door de scholier, is vervolgens ook live op het web te zien. Foto’s van de projecties worden op Facebook geplaatst.

De laseractie vindt overigens plaats in veertien steden in ons land (onder meer Nijmegen, Leiden en Arnhem) en is gedurende de campagne permanent te zien in Eindhoven.

Het nieuwe bachelorcurriculum bij de TU/e biedt ruimte voor verdieping in een technische discipline of verbreding naar andere technische en niet-technische disciplines. De start van het Bachelor College sluit aan bij de doelstelling van de TU/e om moderne ingenieurs op te leiden die ‘optimaal bijdragen aan de maatschappij’.

Deel dit bericht

1 Reactie

Rick Lamers

Ik zag het in Arnhem, vet initiatief alleen met enkel het zien van de projecties was mij het doel van de actie niet duidelijk.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond