Deel dit artikel
-

Bedrijfsleven moet wennen aan mobiel werken

Het gebruik van eigen mobiele apparatuur in de organisatie neemt sterk toe, maar het bedrijfsleven is nog niet echt klaar voor mobiel gebruik. Die conclusie trekt SAP uit eigen onderzoek.

Bijna 85 procent van de organisaties is van mening dat het werken vanaf mobile apparaten een grote toegevoegde waarde heeft voor een organisatie. Uit onderzoek van SAP blijkt echter dat 71 procent van de respondenten nog niet klaar is voor mobiel werken. Dat geldt zowel voor de beveiliging als de applicaties en infrastructuur.

Veel bedrijven verstrekken al geen apparatuur meer aan hun medewerkers. Die mogen hun eigen apparaten meebrengen, een fenomeen dat tegenwoordig wordt aangeduid als Bring Your Own Device (BYOD). De werkgever is in dat geval nog wel verantwoordelijk voor beveiliging, connectiviteit en beschikbaarheid.

De smartphone (iOS, Android, Nokia 71/72) is met bijna 40 procent de meest populaire mobiele apparaat; de laptop met Windows wordt door ruim 23 procent gebruikt.

Apple speelt een grote rol als het om mobiel werken gaat: 43 procent gebruikt een iPhone (23 procent) of een iPad (20 procent). Apples laptop is echter aanmerkelijk minder populair (3 procent).

Bedrijven hebben volgens het onderzoek vooral interesse in een mobiele oplossing voor urenregistratie (21 procent), gevolgd door goedkeuringen (20 procent) en het raadplegen van de voorraad (15 procent). Tot slot noemen zij het belang van het raadplegen of analyseren van financiële gegevens (BI) (10 procent).

22 procent van de ondervraagde onderneming gaat voor een combinatie van de traditionele applicaties met native apps, ofwel het hybride model. De cloud-gebaseerde mobiele oplossing voor een vaste prijs per maand per gebruiker groeit ook in belangstelling. Bijna 57 procent geeft weliswaar aan er nog geen gebruik van te maken, maar 26 procent geeft aan het wel van plan te zijn.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jake

Ik denk dat SAP binnenkort met een oplossing voor mobiel werken komt. Is dit een gratis infomercial? 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond