Deel dit artikel
-

Belgacom gaat heel internet bundelen

Belgacom gaat klanten van het vaste internet gratis toegang bieden tot het mobiele 3G-netwerk. Zonder prijsverhoging, zo beloofde de Belgische provider gisteren bij de presentatie.

‘Internet Overal’ heet de nieuwe propositie die vanaf 16 april wordt ingevoerd. Belgacom bundelt dan drie netwerken: vast, WiFi (via de 500.000 FON-hotspots) en 3G. Tegelijk wordt ook de downloadsnelheid van de abonnementen verhoogd tot 30 Mbps.

‘Klanten willen in de eerste plaats overal toegang tot internet, en dat is wat we met dit aanbod proberen te bereiken”, zo liet de Belgische firma weten.

De vernieuwde internetaanpak gaat ook gelden voor zakelijke klanten. Office&Go is de naam van de zakelijke dienst, waarin ook back-up mogelijkheden via 3G worden aangeboden.

Wie weet zet Belgacom hiermee een nieuwe trend die ook in Nederland navolging krijgt. KPN zou theoretisch eenzelfde combi kunnen aanbieden, maar voor de kabelaars UPC en Ziggo wordt het wat moeilijker, aangezien zij nog geen werkend mobiel netwerk hebben.

Naar verluidt wil Ziggo in de toekomst WiFi-routers leveren, waarmee gedeelde toegang mogelijk wordt. Een abonnee zou dan gebruik kunnen maken van het WiFi-netwerk van andere gebruikers. De Belgische kabelaar Telenet heeft al een dergelijk op FON gebaseerd netwerk uitgerold.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond