Deel dit artikel
-

Betaalbare 3D-printer bij De Bijenkorf

De Bijenkorf gaat vanaf vandaag de Cube3D-printer van 3D Systems verkopen, voor een sterk gereduceerde prijs van 1050 euro. Een Europese primeur, want het apparaat was tot nu toe alleen in de VS verkrijgbaar.

3D-printers, die objecten laag na laag opbouwen met gel of vloeistoffen die snel stollen, waren tot voor kort eigenlijk alleen beschikbaar voor bedrijven. Daarnaast zijn er allerlei ondernemingen, zoals het van oorsprong Nederlandse Shapeways, die voor klanten 3D-objecten afdrukken.

De Cube3D werkt met Android-telefoons en -tablets, maar er is ook een softwarepakket voor Windows. Ontwerpen kunnen van de website worden gedownload.

Nederland heeft de primeur te danken, zo meldt de Volkskrant, aan het Amsterdamse bedrijf Freedom of Creation (FOC), dat vorig jaar door 3D Systems werd overgenomen en nu feitelijk een vestiging van het bedrijf is geworden.

Ook traditionele printerbedrijven kijken naar 3D-printers. Analisten vinden dat HP zich zou moeten richten op 3D-printen. Die markt wordt dit jaar op 1,7 miljard dollar geschat.

De Amsterdamse introductie valt samen met de Drie Dwaze Dagen van de Bijenkorf. Tijdens deze editie zorgen een modieus assortiment, meer bijzondere artikelen, digitale stunts en diverse optredens voor driedaagse dwaasheid in alle filialen van de Bijenkorf.

Deel dit bericht

10 Reacties

Martijn Oud

Goeie ontwikkelingen! Het is nu vrij lastig om aan een 3D printer te komen in Nederland (import is zo een gedoe). Dit zorgt er weer voor dat de massa makkelijker toegang krijgt tot deze techniek.

Persoonlijk wacht ik even tot het iets betaalbaarder word en de techniek wat verder ontwikkelt is.

Gert Westrup

Jammer dat het te gebruiken materiaal in een speciale cartidge zit terwijl je het losse materiaal overal kunt kopen maar dat past dan weer niet in deze Cube. Ook kun je met 1 cartridge maar enkele deeltjes maken. Een beetje het oude HP verhaal. De UP! 3D printer is maar iets duurder maar het te gebruiken materiaal kun je overal kopen en is minder duur.

Gert Westrup

De Ultimaker, Makerbot en de UP! kun je hier in Nederland kopen en hoef je niet te importeren.

Erik de Bruijn - Ultimaker

De Ultimaker is ook een Nederlands product, heeft een Nederlandstalig support team en print sneller (ruim 5x zo snel zelfs), bijna 3x zo groot volume prints, en gebruikt hoogwaardige bioplastics die niet duur zijn. Ook is het details van de prints tot 10x hoger dan bij de Cube. De cartridges van de Cube bevatten weinig plastic maar zijn wel duur. Dat moet je dus wel meerekenen in de aanschaf. Bij de Ultimaker zit je niet vast aan 1 leverancier voor je plastics en betaal je dus nooit te veel. De Ultimaker heeft ook 37% meer bouwvolume dan de binnenkort beschikbare Replicator II van Makerbot.

P.s. ja ik werk bij Ultimaker, valt het op 😉 ? (maar ben wel eerlijk)

Gert Westrup

Over eerlijkheid geschreven. Wanneer komt de Ultimaker met 2 printkoppen? en blijft de feed motor buiten de printer zitten bij de Ultimaker of komt deze binnenkort ook op de printkop te zitten i.v.m. flexibele materialen?

Erik

Erg mooie ontwikkeling dat het nu verkrijgbaar is voor de massa, al mag het nog wel wat goedkoper voor de normale consument.

Gert Westrup

Zelfs mensen van 3D-system kunnen(of willen) mij niet vertellen hoeveel gram kunststof er in de cartridge aanwezig is. Gezien de omvang schat ik het op effectief 400 gram. Komt neer op 120 US$/kilo

Robert

Leuke reclame voor jullie eigen spullen mannen. Het lijkt wel of het reactie gedeelte van Emerce alleen geopend is voor mensen die hun eigen product (schaamteloos?) willen pluggen.

Jan Libbenga

Onzin, er glipt wel eens wat tussendoor, maar schaamteloze reclame wordt echt verwijderd.

pp3dpNL

Veel mensen die wat met 3d printers te maken hebben verkopen ook wel iets, je zou wel gek zijn als je niet je website invult. Deze markt is jong en ontwikkelt zich snel en mensen die met rapid prototyping bezig zijn lezen allemaal dit soort berichten.

Anyway, het is nog steeds niet bevestigd hoeveel gram er in een cartridge zit, ze beweren zelf dat ze het niet eens weten(!) en per cartridge verschilt. Het ding ziet er wel strak uit, moet het nog in het echt zien.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond