Deel dit artikel
-

‘BlackBerry gaat personeel bijna halveren’

Mobieltjesmaker BlackBerry zou veertig procent van zijn personeel willen ontslaan. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen. Duizenden werknemers zouden daarbij op straat kunnen komen te staan.

Volgens de krant komen de ontslagen in golven. Het Canadese bedrijf heeft nu 12,700 mensen op de loonlijst staan. Vorig jaar verdwenen er al vijfduizend.

Het gaat al jaren niet goed met BlackBerry of RIM zoals de naam ooit luidde. Het bedrijf leed vorig jaar 646 miljoen dollar verlies op een omzet die met 40 procent is gekelderd naar 11 miljard. Dit jaar heeft BlackBerry 4 miljoen abonnees zien vertrekken. In het kwartaal dat op 1 juni eindigde werd alleen al 84 miljoen dollar verlies geleden.

BlackBerry is van plan om het bedrijf of delen daarvan te verkopen. Mogelijke kopers zijn investeerder Fairfax en een pensioenfonds uit Canada. De verkoop zou in november rond moeten zijn.

Het nieuws komt uitgerekend op de dag dat de telefoonfabrikant de BlackBerry Z30 aankondigde. Dat is de krachtigste BlackBerry-telefoon ooit, met een 5-inch AMOLED aanraakscherm en een 1.7 gigahertz processor. Ook werd vandaag het besturingssysteem BlackBery 10 aangekondigd voor de Z10, Q10 en de Q5 vanaf midden oktober. De Blackberry Z30 is volgende week al in het Verenigd Koninkrijk en in delen van het Midden-Oosten te koop.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond