Deel dit artikel
-

BlackBerry zet 4600 werknemers op straat

Het noodlijdende BlackBerry heeft zojuist het ontslag van 4600 werknemers aangekondigd. De handel in aandelen aan de beurs in Toronto is stilgelegd. De verliezen voor het afgelopen kwartaal zijn groter dan verwacht. 

BlackBerry verwacht een verlies van tussen de 950 en 995 miljon dollar op een omzet van 1,6 miljard dollar. Analisten hadden altijd nog op 3 miljard gerekend.  In het laatste kwartaal werden 3,7 miljoen smartphones verscheept, tegen 6,8 miljoen in het eerste kwartaal. De cijfers over het tweede kwartaal worden eind volgende week gepubliceerd. BlackBerry zegt dat de slechte resultaten het gevolg zijn van sterk veranderende marktomstandigheden en verhevigde concurrentie (van Samsung en Apple). De kosten moeten daarom met de helft worden gereduceerd.

Ook stopt BlackBerry met consumentenproducten om zich volledig op de zakelijke markt te kunnen richten.

Geruchten over massa-ontslagen doken al eerder op, en blijken juist: bijna de helft van het personeel moet verdwijnen. The Wall Street Journal meldde woensdag al dat in alle geledingen van de organisatie ontslagen vallen.

Het slechte nieuws overschaduwt de lancering van de een nieuwe smartphone en gratis berichtensoftware voor iPhone en Android dit weekend.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond