Deel dit artikel
-

Britse internetproviders moeten klanten waarschuwen

De Britse internetproviders BT en Talk Talk hebben hun gevecht tegen de Engelse Digital Economy Act vooralsnog verloren. Zij moeten waarschuwingen sturen naar klanten die illegaal downloaden en desnoods klanten afsluiten.

De internetaanbieders waren in hoger beroep gegaan omdat ze vinden dat de Britse wet, die door de vorige Labour-regering is opgesteld, in strijd is met Europese regelgeving. Ook vinden ze dat ze ongelijk behandeld worden en dat internet aanbieders met minder dan 400.000 klanten buiten schot blijven. Handhaving van de wet is duur  en de privacy van klanten wordt geschaad.

Het Britse Hooggerechtshof heeft het besluit van een lagere rechtbank echter gehandhaafd en veroordeelde beide partijen tot betaling van de juridische kosten die in de zes cijfers lopen.

De Britse acteursvakbond Equity reageerde gisteren positief op het vonnis. Een woordvoerder van de UK Pirate Party zegt dat de wetgeving zich helemaal niet heeft bewezen en verwees naar Frankrijk, waar de omstreden three strikes out-wet niet aantoonbaar heeft geleid tot meer muziekaankopen.

Formeel moet de wet nog wel worden geïmplementeerd. Vandaar het hoger beroep met belangstelling werd afgewacht. BT en Talk Talk overwegen vervolgstappen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond