Deel dit artikel
-

BT: Wereldwijd mobiel bellen tegen vast thuistarief

British Telecom brengt een mobiele app uit waarmee de klanten op het vaste net overal mobiel kunnen bellen tegen het lokale tarieftarief.

Het voormalig bedrijf van de Nederland Ben Verwaayen brengt een innovatieve mobiele app uit. Die maakt iemands abonnement op het vaste telefonienetwerk in feite draagbaar. Klanten kunnen met Smart Talk op hun mobieltje telefoneren tegen de tarieven die ze thuis krijgen.

Smart Talk werkt onderweg het best op een rustige WiFi-spot, vanwege de grotere capaciteit, maar werkt ook op de mobiele 3G-datanetwerken van de operators.

BT heeft de kennis voor een dergelijke app al jaren in huis aangezien het in 2008 technologiebedrijf Ribbit overnam. Het is niet duidelijk of Smart Talk uit Ribbits koker komt. Als dat zo is, dan is het niet duidelijk waarom dat vier jaar heeft geduurd.

Eurocommissaris Neelie Kroes publiceert later dit jaar maatregelen die de Europese interne telecommarkt verder moeten effenen. Anders gezegd: de bel- en internettarieven gaan omlaag en de onderlinge uitschieters tussen landen en operators worden kleiner.

Foto: GSEC (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

jan

Op zich niets nieuws , zelf woon ik in Duitsland en een extra optie in mijn t-mobile abo van smart at home.Binnen een bereik van 2km bel ik tegen het vaste tarief.

Ik heb zelfs “vast nummer” Iedereen kan me op dat nummer bellen en ben ik buiten mijn bereik dan wordt het doorgeschakeld zonder dat ik het merk Nou ja op mijn rekening want die kosten worden wel in rekening gebracht

Eelco Zwart

Leuk initiatief! Het is duidelijk dat telecomland enorm is veranderd (en nog steeds veranderd). Ik werk zelf voor Voys Telecom, een zakelijke telecomprovider in Groningen. Klanten kunnen bij ons al jaren bellen voor scherpe Nederlandse tarieven op elke plek in de wereld met een goede internetverbinding. Het nadeel van deze App vind ik zelf dat je bent gebonden aan een smartphone met wifi. Met een zelf te beheren SIP account is mogelijk om ook te kiezen voor een bekabelde SIP telefoon. Over het algemeen genomen geeft dit een veel betere geluidskwaliteit tijdens het bellen. Wifi is per definitie niet erg geschikt voor VoIP telefonie.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond