Deel dit artikel
-

China grootste Android-markt

China is veruit de grootste Android-markt ter wereld. Van de 461 miljoen verkochte Android-smartphones dit jaar wordt een derde in China verkocht. Dat blijkt uit cijfers van Informa.

Volgens Informa heeft de smartphonemarkt nauwelijks te lijden onder de recessie met 786 miljoen verkochte exemplaren dit jaar, 45 procent meer dan vorig jaar.

De VS vormen de grootste markt na China met een marktaandeel van elf procent. Maar ook in de totale markt domineert China. Daar nam het aantal verkochte toestellen met 85 procent toe. Ondanks twee miljoen verkochte exemplaren van de iPhone 5 is het marktaandeel van Apple en Microsofts Windows Phone daar zeer bescheiden met respectievelijk vijf en één procent.

De verwachting is dat de iPhone marktaandeel gaat verliezen en Windows Phone twee procent groeit. Ook in de VS wordt rekening gehouden met een groeiend marktaandeel van Windows Phone.

Overigens heeft Samsung Nokia dit jaar ingehaald als het leidende merk voor mobiele telefoons, volgens het internationale marktonderzoeksbueau IHS dinsdag. Het Finse bedrijf is nu goed voor een marktaandeel van 24 procent, terwijl Samsung op 29 procent zit.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond