Deel dit artikel
-

De Pers mogelijk digitaal verder

Dagblad De Pers bekijkt de mogelijkheden voor een digitale doorstart. Dat vertelt hoofdredacteur Jan Jaap Heij aan de Volkskrant.

Eind deze maand stopt de gratis krant omdat Wegener en uitgever Mountain Media geen brood meer zien in commerciële exploitatie. Vijf jaar lang werd verlies geleden.

Medio volgende week moet duidelijk zijn of het plan kan slagen. Gratis zal de digitale krant wellicht niet worden, maar ook dat wordt nog onderzocht. Bij De Wereld Draait Door deed de redactie gisteren een oproep voor ideeën.

Een digitale versie was in het verleden nooit een serieuze optie geweest. De oorspronkelijke uitgever Cornelis van den Berg (afkomstig van gratis-krantenpionier Metro International) had nauwelijks interesse voor internet en liet dat ook iedere keer duidelijk blijken.

Toch kwam er een site dankzij de joint venture met financiële site IEX van Eric Visser en Hans-Poul Veldhuijzen van Zanten (neef van Boris Veldhuijzen van Zanten). Beide partijen zouden nieuws inbrengen, en IEX zou de verkoop van de advertenties doen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Erik Bakker

Dat zou wel een mooie optie zijn. Ik vind de Pers ruim uitsteken boven het niveau van de andere gratis (en ook enkele betaalde) ochtend-kranten.

rob

Zeker de beste gratis krant. Hoop dan ook dat een doorstart erin zit. Mag wel wat meer bluf in de presentatie. Jort had gelijk. Gisteren bij #DWDD vond ik ze wat voorzichtig. Knal gewoon een rekeningnummer open en kijk wat er binnen komt. Lukt het niet dan stort je het terug. Of je doneert het aan een goed (media) doel.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond