Deel dit artikel
-

Ecofont ‘Sprout Challenger 2012’

Het Nederlandse bedrijf Ecofont is Sprout Challenger 2012. De onderscheiding werd vanmiddag in de Beurs van Berlage uitgereikt aan oprichter Alexander Kraaij.

Ecofont levert software om minuscule gaatje te schieten in lettertypen voor computers. Die gaatjes zijn met het blote oog niet te zien, maar besparen bedrijven enorme printkosten, tot wel vijftig procent.

Volgens oprichter en CEO Alexander Kraaij wordt zijn software inmiddels in zeventig landen gebruikt en wordt er zelfs een Braziliaanse krant mee gedrukt. Ecofont is het enige bedrijf ter wereld dat Microsoft-fonts mag bewerken. “We dagen met name de printerfabrikanten uit, die vooral verdienen op inkt.”

‘Het is de combinatie van een techniek die indrukwekkend is en tevens een heel duidelijke toepassing heeft in een markt,’ aldus de jury. ‘Ook zijn we erg onder de indruk van de wijze waarop Ecofont als nu nog kleine speler al grote partijen als Microsoft aan zich gebonden heeft. Dat is voor ons doorslaggevend om Ecofont tot Challenger van 2012 te verkiezen.”

Er waren dit jaar drie techbedrijven genomineerd. Naast Ecofont waren dat Philips spin-off Dimenco (3D schermen zonder bril) en online ticketverkoper Ticketscript. De jury vond Tickerscript al iets te lang meedraaien en Dimenco nog iets te pril. De publiekswinnaar werd Belsimpel.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond