Deel dit artikel
-

Fab schroeft Europese investeringen terug: 100 ontslagen (update)

Meubel- en designwinkel Fab.com uit Amerika ontslaat honderd werknemers in Europa, met name op het Europese hoofdkwartier in Berlijn. Het gaat om 15 procent van de 696 werknemers wereldwijd. Het toekomstige Europese distributiecentrum in Eindhoven gaat gewoon open.

Zeventig werknemers kunnen meteen gaan, 36 medewerkers zullen op termijn van Berlijn naar New York verhuizen. De reden is dat het bedrijf zich wil terugtrekken uit de markt voor koopjes. Om die reden wil men marketing weer in New York hebben.

Het bedrijf is al eerder onder vuur komen te liggen vanwege de agressieve internationale expansie. Het kocht het Duitse Casacanda en het Britse Llustre. Fab zal zich echter wel blijven richten op Europa. IT, klantenondersteuning en HR blijven er dan ook.

De ontslagen zaten al langer in de pijplijn, zegt CEO Jason Goldberg tegen AllthingsD.  ‘We beschouwen het niet als een mislukking, en denken dat dit op de lange termijn de juiste beslissing is.’

Het besluit heeft geen consequenties voor de komst van het designbedrijf naar Eindhoven, zegt woordvoerster Katja Meincke van Fab tegen Emerce. Vorige maand werd bekend dat Fab een administratief en logistiek kantoor in Eindhoven wilde vestigen. Het gaat om 450 nieuwe banen. Burgemeester Rob van Gijzel bracht eerder dit jaar een bezoek aan het bedrijf. De vestiging gaat dit najaar open.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond