Deel dit artikel
-

Facebook rolt nieuwe locatiedienst uit

Facebook daagt Yelp en Foursquare uit met een verbeterde dienst binnen zijn mobiele app genaamd Nearby. Daarmee zijn winkels en restaurants in de directe omgeving te vinden. Aanbevolen uiteraard door vrienden.

De aanbevelingen in de app (iOS en Android) zijn grotendeels gebaseerd op ‘Likes’ van vrienden. Volgens Facebook wordt de dienst naar verloop van tijd steeds beter. Groot voordeel is dat het sociale netwerk meer dan één miljard gebruikers heeft. Zo’n 250 miljoen gebruiken de dienst al om ergens in te checken.

Nearby is de opvolger van het twee jaar geleden gelanceerde Places, dat toen ook een bedreiging leek voor Foursquare en Yelp. De tweede poging lijkt vooralsnog beter gelukt.

Er zijn wel enkele verschillen met de bovengenoemde diensten. Bij Yelp zijn uitgebreide recensies van restaurants en andere retailers te vinden. Die ontbreken (nu nog) bij Facebook.

Nearby is een aparte afdeling binnen Facebook die geleid wordt door Josh Williams, oprichter van Gowalla, een bedrijf dat door Facebook is ingelijfd. Het is de bedoeling dat de gegevens ook worden gedeeld met derden.

Deel dit bericht

2 Reacties

Jeremy Timessen

250 miljoen. 1/4 van de 1 miljard gebruikers. En dat terwijl er ook veel fake accounts zijn. Gaat het hierbij om mensen die zeggen “Uit eten – [bij restaurant X]” of echt net zoals bij Foursquare? Ik vind dat eerste namelijk niet écht inchecken. Volgens mij overdrijft Facebook hier haar cijfers behoorlijk.

Remy Steijger

Heeft dit effect op de zoekresultaten in Google?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond