Deel dit artikel
-

Facebook-bestuurders mogen hun aandelen verkopen

Een select gezelschap investeerders en bestuurders van Facebook mag vanaf vandaag zijn aandelen verkopen. Mochten ze dat doen, dan zal de koers nog verder onder druk komen de staan.

De zogenoemde lockup-periode van negentig dagen loopt vandaag af. Theoretisch zouden de komende maanden 1,92 miljard aandelen op de markt kunnen worden gedumpt. Dat is vier keer zoveel als er werden verhandeld bij de beursgang in mei van dit jaar.

De lockup is om misbruik te voorkomen. Verkoop van aandelen na die negentig dagen komt echter veel voor.

Facebook kan massale aandelenverkoop op dit moment echter niet gebruiken. Het aandeel zweeft rond de 21 dollar, nog altijd ver onder de introductieprijs van 38 dollar, en zal verder dalen als er grote hoeveelheden aandelen beschikbaar komen.

Tot degenen die hun aandelen mogen verkopen behoort volgens AP in elk geval Sheryl Sandberg, de rechterhand van CEO Mark Zuckerberg, maar ook financieel directeur David Ebersman en investeerders als Accel en Goldman Sachs. Ook Microsoft heeft een belang in Facebook en mag zijn aandelen van de hand doen. Dat geldt niet voor Zuckerberg, die tot november moet wachten. Hij heeft ruim een derde van de aandelen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond