Deel dit artikel
-

GAMMA en Karwei openen PostNL-pakketpunten

De bouwmarkten GAMMA en Karwei zijn onderdeel geworden van het logistieke netwerk van PostNL. Consumenten kunnen er hun online aankopen laten bezorgen of retour zenden.

Middels de samenwerking met Intergamma, exploitant van de twee bouwmarkten, voegt PostNL driehonderd pakketpunten toe aan zijn netwerk in Nederland. Eerder deze week zijn de postpunten live gegaan nadat de samenwerking begin vorig jaar werd aangekondigd.

Het voordeel van de bouwmarkten ten opzichte van veel andere PostNL-punten is dat ze langere openingstijden kennen, goed bereikbaar zijn met de auto en dat er goede parkeergelegenheid is. Voor GAMMA en Karwei brengt de samenwerking een nieuwe klantenstroom naar de winkels.

Begin 2013 sloten Intergamma en het postbedrijf een samenwerking waarbij PostNL de logistieke partner werd van de bouwmarkten, die bezig zijn hun e-commercestrategie op te tuigen. De doe-het-zelf-markt staat, net als andere segmenten van de woonmarkt, online nog in de kinderschoenen.

Binnen de samenwerking met het postbedrijf zal Intergamma via zijn vestigingen naar schatting zo’n anderhalf miljoen bestellingen verwerken.

Foto: FaceMePLS (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Coen

Interessante ontwikkeling. Je ziet dit soort samenwerkingen steeds vaker ontstaan. Vooral de langere openingstijden zijn zeker een groot voordeel waar de originele postkantoren vaak maar beperkt open zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond