Deel dit artikel
-

Georgette Schlick (ex-SBS) gaat de ruimte in

De voormalige CEO van SBS Broadcasting, Georgette Schlick, gaat het commercieel ruimtevaartbedrijf van LBi-oprichter Michiel Mol als CEO versterken. SXC Group wil vanaf 2014 commerciële ruimtevluchten gaan aanbieden.

Schlick verliet maart 2013 SBS Broadcasting na teleurstellende resultaten. Hoewel het ‘nooit bij me was opgekomen om een commercieel ruimtevaartbedrijf te gaan leiden’, besloot Schlick het avontuur toch aan te gaan om ‘geschiedenis te schrijven samen met onze klanten.’

Oprichter Michiel Mol zegt dat een snelgroeiend bedrijf als SXC een internationaal ervaren CEO nodig heeft ‘die weet hoe business te managen en optimaliseren’.

Haar komst valt samen met de opening van vestigingen in New York en Hong Kong, van waaruit klanten in de VS en Azië benaderd zullen worden.

SXC wil mensen vanaf 2014 naar de ruimte te brengen in een kleine raket, die plaats biedt aan twee personen: de piloot en co-piloot. Binnen een minuut na het opstijgen gaat de raket door de geluidsbarrière. De vlucht duurt ‘slechts’ een half uur. Er wordt gevlogen met de Lynx van de Amerikaanse onderneming XCOR Aerospace en de vluchten vinden plaats vanaf Spaceport in Curaçao. Een vlucht kost 75.000 euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond