Deel dit artikel
-

‘Gepersonaliseerde video leidt tot zeer hoge conversie’

Automo, een Nederlands audiovisueel bedrijf dat gepersonaliseerde video’s maakt, zet deze activiteiten voort onder de nieuwe naam Rednun. Mailmarketing krijgt met een persoonlijk touch een nieuwe boost, zeggen de initiatiefnemers.

Ruud Schuijt werkte jarenlang voor Joop van den Ende en is al enige tijd gespecialiseerd in het maken van promo’s voor omroepen, oftewel filmpjes die alvast een volgend programma (onderdeel) aankondigen. “Dat moet allemaal gemonteerd worden en wij hebben daar een geautomatiseerd systeem voor ontwikkeld. Je stopt er beeldmateriaal in en er rolt een video uit”, zegt Schuijt tegen Emerce. Belangrijke klanten zijn SBS, Comedy Central, de NPO en RTL.

Sinds een aantal maanden levert Automo een speciale variant, de gepersonaliseerde videoboodschap. Dat kunnen commercials, clips, virals of infomercials (Personalised Video Messages, kortweg PVM) zijn met bijvoorbeeld de naam van de kijker of een persoonlijke mededeling. Het videomateriaal is gelijk, de invulling per klant anders.

Sinds kort stuurt Nova Media ((Postcodeloterij, Vriendenloterij, BankGiroloterij) dergelijke mailings uit, om klanten om nieuwe acties of prijzen te attenderen. Een videovariant dus van de bekende mailingen die het bedrijf per post verstuurt. Schuijt: “Ze versturen ook nog steeds e-mail met dergelijke boodschappen, maar die blijken minder effectief. Op gepersonaliseerde video’s wordt in het algemeen veel meer gereageerd, acht tot twaalf keer zoveel.”

Ook de Bijenkorf heeft het platform (experimenteel) benut voor marketing rond haar eigen Bijenkorfcreditcard, met soortgelijke resultaten, beweert Schuijt. Een recente klant is Zwitserleven.

Gelet op het hoge rendement heeft Automo besloten tot een naamsverandering om meer aandacht voor dit product te vragen. Schuijtt: “Ook internationaal, ik ken geen bedrijf in de wereld dat doet wat wij doet. Iedereen probeert de aandacht van de consument te vangen, maar met traditionele mail lukt het niet meer. We denken echt iets bijzonders in handen te hebben.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond