Deel dit artikel
-

Giftcardspecialist QINQO in e-books

Giftcardspecialist QINQO heeft afgelopen weekend op de boekenbeurs Manuscripta gestileerde kunststof cadeaukaarten getoond waarmee winkels voortaan e-books aan de kassa kunnen verkopen.

Met een cijfercode op de kaart kan de lezer thuis de e-books downloaden die hij in de winkel heeft afgerekend. Ter introductie van dit nieuwe medium werden op de beurs enkele duizenden gratis kaarten verspreid van het e-book Emma’s Geluk van Claudia Schreiber (Orlando Uitgevers).

Dit voorjaar heeft QINQO al eens muziek uitgebracht met dergelijke kaarten, zoals het nieuwe album van Trijntje Oosterhuis. Albums van andere grote nationale en internationale artiesten komen er aan. Online games zijn al langere tijd op deze wijze te koop, terwijl de verkoop van films in de planning staat.

De komende tijd worden honderden winkels voorzien van displays met de kaarten van QINQO. Het assortiment bevat zogeheten titelkaarten (voor nieuwe titels), auteurskaarten (keuze uit drie titels uit het volledige oeuvre van een schrijver) en genrekaarten (diverse titels van diverse auteurs). Voor titelkaarten wordt de prijsstelling van een reguliere download gevolgd. De e-books van een titel- of genrekaart zijn tot vijftig procent goedkoper dan normaal. De keuze van te downloaden titels van een betreffende auteur hoeft pas te worden gemaakt bij het verzilveren van de kaart op de QINQO-website.

QINQO heeft contracten getekend met onder meer Primera, gameshop ePlaza en Bart Smit. Deze maanden worden meer ketens en onafhankelijke winkels aangesloten. Deelnemende uitgeverijen zijn onder meer WPG (AW Bruna, De Arbeiderspers, Orlando Uitgevers, Querido) en VBK (Ambo Anthos, Atlas-Contact).

Later dit jaar zal ook nog een zogenoemde ‘self service’ vendingmachine worden geïntroduceerd die een code voor elk e-book kan afdrukken op een cadeaukaart. QINQO is op dit moment ook in gesprek met retailketens in Duitsland en Engeland voor expansie buiten Nederland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond