Deel dit artikel
-

Hackers konden meeluisteren met sexdaters

Grindr, een mobiele app voor homo’s, en Blendr voor hetero’s is niet veilig. Kwaadwillende hackers konden meeluisteren met chats tussen mobiel aftastende mannen.

Joe Simkhai bevestigt dat zijn applicatie Grindr te kampen heeft met een veiligheidsprobleem. Details over de hack geeft hij niet, maar een Australische krant heeft die wel. De amper beveiligde app stond het toe dat derden de berichten van gebruikers konden afluisteren en zich zelfs als hen konden voordoen.

Hoewel de hacker in theorie miljoenen gebruikers van Grindr, en diens heterovariant Blendr, hadden kunnen compromiteren, blijkt slechts een hele kleine groep daadwerkelijk getroffen. Mogelijk zelfs enkel bij wijze van ‘proof of concept’.

Grindr en Blendr zijn populaire apps vanwege hun directheid. De software is in feite een markt waar vraag en aanbod samenkomen. Gebruikers kunnen via de GPS-antenne aangeven waar ze zich bevinden en waar ze voor in zijn. Dat is de groep aanbieders. De groep vragers kan vervolgens beoordelen of de foto, locatie en wensen van de aanbieders hen aanspreken. Met een druk op te knop openen ze een chat of zien de fysiek locatie van de gesprekspartner.

Simkhai zegt, dat hij al werkte aan een nieuwe technische infrastructuur voor zijn app. Het veiligheidsprobleem dwingt hem ertoe nog een update van de oude versie te maken. De ontwikkelaar zegt dat hij technische drempels heeft opgeworpen voor de hacker en in juridische zin de achtervolging inzet.

Grindr heeft tussen de oprichting in maart 2009 en nu geen externe financiering aangenomen.

Volgens LinkedIn werken er 27 mensen bij het bedrijf in Los Angeles en worden er 21, vooral technisch georiënteerde, nieuwe medewerkers gezocht.

Foto: Homo erectus (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond