Deel dit artikel
-

‘Iedereen een 3D-printer binnen tien jaar’

Gezien de snelle ontwikkeling van de techniek, kan iedereen binnen tien jaar een 3D-printer in huis hebben. Dat kan complete logistieke ketens op zijn kop zetten, maar dat wil het Amerikaanse leger juist.

Het is de onderzoekers aan het Space and Missile Defense Command (SMDC) van het Amerikaanse leger gelukt een goedkope 3D-printer te maken. Ze slaagden er in om voor zevenhonderd dollar een machine te maken die normaal drieduizend dollar kost.

Voor het leger is dit een interessante ontwikkeling, omdat het zijn soldaten geen onderdelen meer hoeft te sturen uit Amerika. De uitgezonden troepen dragen immers hun 3D-printer in een rugzak of koffertje bij zich. Ze hoeven enkel de juiste blauwdruk te vinden en de printer doet de rest van het werk. Daar komt geen vliegtuig, schip of container meer bij aan te pas.

D. Shannon Berry van het Innovative Ventures Office suggereert dat het leger deze technologie wil democratiseren. Hij stelt dat zijn divisie dit systeem heeft ontwikkeld met het doel de technologie van 3D-printer goedkoper en wijder verspreid te maken.

De Amerikaanse legerprinter lijkt op een RepRap of Printrbot. De makers zeggen dat de calibratie en bediening nog wat omslachtig zijn.

Deel dit bericht

4 Reacties

Jeroen voor 't Hekke

Tijdens een avond van IPAN een week geleden in Amsterdam werd er ook gesproken over 3d printers. Daar werd ook aangegeven dat we deze binnen 10 jaar allemaal in huis hebben en dat het een enorme impact zal hebben op de industrie en het bedrijfsleven.

W. Heitinga

’t Zou mooi zijn, maar ondertussen is er ook al een bedrijf opgestaan om DRM voor 3D-printers te regelen. O happy happy joy joy…

Yvonne Keijzers

Dit is echt een grote ontwikkeling. Kijk maar op deze Pinterestpagina wat er allemaal al mogelijk is: http://pinterest.com/yvonnekeijzers/3d-print/

D

Voor tekeningen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond