Deel dit artikel
-

Infographic: Google+ spookstad?

Google+ wordt veelal omschreven als een spookstad: veel ingeschreven leden, weinig activiteit. Dat blijkt ook uit recente studies: van de 100 miljoen gebruikers, delen er maar zes miljoen hun berichten. Bij Twitter en Facebook is de interactie veel groter. Conclusie: Google heeft een enorm sociaal netwerk, maar het wordt niet echt gebruikt.

Deel dit bericht

6 Reacties

Gijs Bos

Je zou het natuurlijk ook zo kunnen zien: op Google+ zitten mensen die zelf input leveren in plaats van het “mindless” retweeten en sharen van de verhalen van anderen.

Kllas

@Gijs,
Je bedoeld mensen die daar zitten schreeuwen in een lege zaal? Niemand die ze hoort en niemand die er iets mee doet. Tja, dan liever facebook waar je nog feedback krijgt.

Bruno

U bedoelt liever niets dan eindeloze zelfbevlekking.

Gijs Bos

Persoonlijk heb ik liever 1 iemand die een bericht serieus leest dan 50 retweeter bots of een post die verdrinkt in iemands timeline. Maar dat is een kwestie van voorkeur.

Rick Maresch

Wat ik om mij heen veel hoor is het volgende: iedereen klaagt over Facebook – privacy schending, werkt niet, >500 ‘vrienden’ waarvan men met het merendendeel nooit communiceert, vervelende reclames, etc. Maar toch blijft iedereen trouw aan Facebook. Waarom? Omdat iedereen op Facebook ‘zit’.

Ik ben geen uitgesproken voorstander van Facebook noch G+, weet uit ervaring dat beiden hun voor- en nadelen hebben. Maar mijn voorkeur heeft G+, als ook al mijn FB vrienden er gebruik van zouden maken. Want wat de doorslag geeft zijn de ‘circles’. Ik kan zelf indeling (qua berichten plaatsen en lezen) maken: familie, (goede) vrienden, kennissen, mijn hobby fotografie, over mijn vakgebied, etc. etc.

Maresa

@ Rick: dat kan op Facebook ook. Daar maak je groepen aan en daar verdeel je je vrienden in. Vervolgens kun je per groep de berichten bekijken. Per bericht kun je bovendien ook aangeven wie het al dan niet mogen lezen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond