Deel dit artikel
-

Kansspelautoriteit (KSA) blijft goksites aanpakken

De Kansspelautoriteit (KSA) zal nog steeds partijen gaan beboeten die zich illegaal met goksites op de Nederlandse markt richten. Dat blijkt uit aanvullende informatie over de aanpak van handhaving op haar website.

Brancheorganisatie VAN Speelautomaten suggereerde een dezer dagen dat Staatssecretaris Fred Teeven vooruit zou lopen op de aangekondigde wet die volgend jaar kansspelen online moet gaan reguleren. Door samen met de Kansspelautoriteit achter de schermen afspraken te maken met gokbedrijven die (nu nog illegaal) gokken aanbieden op het internet, zou dit beleid bijdragen aan een ongelijk speelveld. Men baseerde zich daarmee onder meer op berichtgeving in het Algemeen Dagblad.

In de veel gestelde vragen benadrukt de KSA dat online aanbieders geen afspraken met haar kunnen maken om niet aangepakt te worden. Een kansspelwebsite mag geen .nl of in de Nederlandse taal te raadplegen zijn. Er mag ook geen reclame gemaakt worden via radio, televisie en/of gedrukte media gericht op de Nederlandse markt.

Volgens het huidige beleid worden marktpartijen eerst aangeschreven om hun website of reclamebeleid binnen een redelijke termijn aan te passen, zodat deze niet meer op de Nederlandse markt is gericht. Als een aanbieder binnen die termijn niet adequaat handelt, zal de KSA tot handhaving overgaan.

Inmiddels zijn er twee boetes opgelegd van honderdduizend (Globalstars) en een boete van 150.000. Er lopen op dit moment een aantal handhavingsonderzoeken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond