Deel dit artikel
-

Klanten KPN en Hi kunnen apps via rekening betalen

Klanten van KPN en Hi met een Android-smartphone of tablet kunnen voortaan aangeschafte apps betalen via hun mobiele telefoonrekening. Tot nu toe kon dit alleen met een creditcard. KPN en Hi zeggen de eerste mobiele aanbieders in Nederland te zijn die deze dienst aanbieden.

KPN en Hi constateren dat een deel van de klanten geen creditcard heeft of niet wil gebruiken, en hierdoor geen betaalde apps of games op hun Android-toestel kan installeren. Het aankopen van apps via de mobiele telefoonrekening is volgens hen een veilig alternatief.  Uiteindelijk kunnen ook zakelijke klanten hiervan gebruikmaken.

Direct na aankoop krijgt men een bevestiging op het aan het Google-account gekoppelde mailadres. En op de mobiele telefoonrekening staat duidelijk aangegeven welke apps zijn gekocht en voor welke prijs. Er worden geen extra kosten gerekend.

Om overmoedige of onbedoelde aankopen te voorkomen, kunnen klanten maximaal tien euro per aankoop en honderd euro per maand uitgeven via hun mobiele telefoonrekening. Ook vraagt Google Play bij elke app aankoop om akkoord en een wachtwoord te gebruiken. Bovendien moet de klant tijdens de eerste aankoop verbonden zijn met het netwerk van KPN.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond