Deel dit artikel
-

Solide resultaten voor PostNL

PostNL meldt solide resultaten over het tweede kwartaal: een onderliggend bedrijfsresultaat van 65 miljoen euro op een omzet van 824 miljoen. Dat is tien miljoen meer dan een jaar geleden.

De resultaten werden deels bereikt door kostenbesparingen van 72 miljoen euro en de groei van het pakketvervoer van 7,1 procent. Volgens PostNL grotendeels dankzij de aantrekkende e-commerce markt. Het postvolume ging met 11,2 procent wederom achteruit.

Internationale activiteiten brachten 221 miljoen euro op. Een deel daarvan zal echter wegvallen nu PostNL afscheid neemt van zijn Britse dochter Whistl. Omdat die verkoop onvoldoende oplevert, legt het concern zelf 24 miljoen euro bij. Vanwege die eenmalige afschrijving komt PostNL in het tweede kwartaal van dit jaar netto vier miljoen euro tekort.

CEO Herna Verhagen verwacht een beter tweede halfjaar dan vorig jaar. Het onderliggend cash bedrijfsresultaat komt dit jaar uit op 280 miljoen tot 320 miljoen euro. Op 3 november 2015 presenteert PostNL zijn visie op de verwachte bedrijfsontwikkelingen, met een outlook voor de komende jaren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond