Deel dit artikel
-

Lagere winst voor onlinebroker Binck

De gecorrigeerde nettowinst voor onlinebroker Binck in het eerste kwartaal bedroeg 9,2 miljoen euro 0,13 euro per aandeel. De nog steeds dalende rente en de in 2012 doorgevoerde tariefsverlaging hebben negatieve invloed gehad op de winstgevendheid, zo laat de onderneming weten.

De gecorrigeerde nettowinst daalde (pdf) met 39 procent van 15,1 miljoen naar 9,2 miljoen in Q1. De netto-rentebaten bedroegen in het eerste kwartaal van 2013 6,6 miljoen euro, een daling van 7 procent ten opzichte van Q4 van 2012 (7,1 miljoen euro).

Analisten gingen al uit van een lagere winst van zes miljoen euro omdat de lage rente, dalende handelsvolumes en prijsverlagingen de online broker parten speelden.

Toch zijn er ook gunstige ontwikkelingen. De instroom van nieuw geld van klanten van Alex Vermogensbeheer bedroeg 310 miljoen euro; het beste kwartaal in de geschiedenis van dit product. De rendementen zijn uitstekend en mede door de lage spaarrentes is er meer animo voor beleggen in aandelen, aldus Binck.

Binck opende 7.764 nieuwe particuliere beleggingsrekeningen. De transactieaantallen lagen ruim boven het niveau van de twee voorgaande kwartalen, maar konden het eerste kwartaal van 2012 niet evenaren.

Zowel in Frankrijk als in België is de groei in aantallen transacties dit kwartaal in vergelijking met het vierde kwartaal 2012 procentueel groter geweest dan in Nederland. Italië overtreft met 42.209 transacties ruimschoots de verwachtingen. De klantengroei moet hier nog wel beter op gang komen.

Binck verwacht dat het bedrijfsresultaat in de nabije toekomst onder druk komt te staan door nieuwe wetgeving die het betalen en ontvangen van distributievergoedingen verbiedt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond