Deel dit artikel
-

LG: Consument vindt tablet te zwaar en groot

Vooruitlopend op de elektronicabeurs IFA aanstaande week in Berlijn heeft LG vandaag al zijn nieuwe G Pad aangekondigd. Die valt op door het 8,3-inch beeldscherm, een afwijkend formaat voor een tablet. Volgens LG zijn de huidige tablets te zwaar en te groot.

Daarnaast hebben consumenten moeite om tablets te verbinden met andere apparaten. Om die reden heeft LG de tablet voorzien van een QPair-app die hun tablet koppelt aan een Android-smartphone. De app geeft een waarschuwing bij een oproep of bericht op de smartphone, waardoor je die niet hoeft te missen wanneer er gebruik wordt gemaakt van de tablet.

De G Pad draait onder Android Jelly Bean 4.2.2 en heeft een 1.7 GHz quad-core Snapdragon 600 processor aan boord. Het 8,3-inch beeldscherm is uitgerust met een 1920 x 1200 Widescreen Ultra Extended Graphics Array (WUXGA) en is de eerste tablet met een Full HD-display in de 8-inch categorie.

Vanaf het vierde kwartaal in 2013 zal de G Pad 8.3 worden verkocht in Noord-Amerika, Europa, Zuid-Korea en andere belangrijke markten. Prijzen zijn nog niet gecommuniceerd.

Tablets zullen op de aanstaande IFA, de grootste Europese elektronicabeurs in Europa, niet eens de nadruk krijgen, wel slimme horloges, zoals de Galaxy Gear van Samsung. 4k en OLED schermen waren er vorig jaar al, maar krijgen nog meer aandacht. Zowel Samsung als LG lanceert komende week al een gebogen OLED-televisie op de Nederlandse markt. Sony gebruikt de IFA voor de lancering van zijn nieuwe Xperia-smartphone en ook wordt veel nieuws verwacht over connected cars. Topman Alan Mullaly van Ford Motor zal een keynote geven.

De IFA verwacht vanaf donderdag 240.000 bezoekers voor 1439 exposanten uit 57 landen. Er is in totaal 142.200 vierkante meter expositieruimte beschikbaar.

Deel dit bericht

1 Reactie

Kevin

Als ze de meeste tablets te zwaar vinden, waarom geven ze dan geen gewicht op?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond