Deel dit artikel
-

Lootjestrekken.nl naar een miljoen trekkingen

Nederland trekt ook dit jaar weer massaal lootjes via internet. De teller op Lootjestrekken.nl staat op bijna 990.000. Fonq laat daarbij zien dat economische zorgen even niet tellen.

Fonq en Lootjestrekken.nl deden samen een onderzoek naar de aanloop in e-commerce richting de decembermaand. Ze constateren dat acht procent van de consumenten in oktober al begint met zoeken naar sinterklaascadeaus. Ruim veertig procent van de kopers doet tijdens werktijd.

Het grote kopen begint echter deze maand: tweederde van de ondervraagden is nu bezig met zijn digitale boodschappen voor Sinterklaas en de kerstman. Dat is financieel gezien ook verstandig, aangezien vroege decemberkopers volgens het onderzoek vijftien procent meer uitgeven.

Van een economische crisis is even geen sprake. Het gemiddelde cadeaubedrag van Sint ligt namelijk vier procent hoger dan in 2011: 18,45 euro. De kerstman heeft 35 procent meer te besteden per persoon: 23,30 euro.

Fonq en Lootjestrekken werken al een aantal jaar samen. Patrick Kerssemakers van het webwarenhuis zegt dat de inzichten uit die samenwerking mede hebben geleid tot de ontwikkeling van een Giftfinder, een hulpmiddel bij het vinden van verrassingen.

Het onderzoek laat ook zien dat Sinterklaas niet alleen voor kinderen hier naartoe komt. De meeste lootjestrekkers zijn tussen de 18 en 35 jaar oud.

Foto: Rolf van der Zwart (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

T

Of er wordt natuurlijk gewoon een extra lening afgesloten om cadeaus met de feestdagen te kunnen bekostigen. Begrijp me niet verkeerd ik heb een licht cynische ondertoon. Het is goed voor de economie maar mag niet ten koste gaan van de financiële stabiliteit van gezinnen. Je bent geen loser als je kind een cadeau minder krijgt een loser ben je als willens en wetens in een schuldensaneringstraject terecht komt.

Bernard

Van een cadeau van 18 Euro wordt niemand arm hoor.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond