Deel dit artikel
-

Ook Marc Andreessen uit Groupon gestapt

Tot de investeerders die zich hebben teruggetrokken uit Groupon blijkt ook voormalige Netscape-oprichter Marc Andressen te horen. Hij en drie andere investeerders hielden sinds vorig jaar aandelen aan van de koopjessite.

Sinds november heeft Groupon meer dan driekwart van zijn waarde op de beurs verloren. Oorspronkelijk bedroeg de beurswaarde tien miljard dollar. Van de aandeelhouders van het eerste uur is volgens The Wall Street Journal het grootste deel afgehaakt.

Onder hen ook Marc Andreessen, ooit het wonderkind van Netscape, tegenwoordig een van de belangrijkste tech-investeerders. Zijn bedrijf Andreessen Horowitz stopte veertig miljoen dollar in Groupon enkele maanden voor de beursgang. Daarvoor kreeg hij 5,1 miljoen aandelen terug. Toch zijn de stukken nog altijd met winst verkocht, naar schatting veertien miljoen dollar. Overigens was Andreessen destijds tegen een beursgang van Groupon.

Andere partijen die hun aandelen (gedeeltelijk) hebben verkocht zijn hedgefonds Maverick Capital Ltd en het Zweedse Kinnevik.

Voor het gros van de internet IPO’s geldt dat de koersen sterk gedaald zijn. Het aandeel Zynga heeft zeventig procent van zijn beurswaarde verloren. Het aandeel Facebook is eveneens flink onderuit gegaan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond